Banner 980x90

Vēl tikai dažas dienas var mainīt vēlēšanu iecirkni

Vēl tikai dažas dienas līdz otrdienai, 7.maijam, vēlētāji var pieteikt vēlēšanu iecirkņa maiņu 1.jūnija pašvaldību vēlēšanām, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Pašvaldību vēlēšanās iecirkni iespējams mainīt tās pašvaldības robežās, kur atrodas vēlētājam sākotnēji piešķirtais vēlēšanu iecirknis, vai uz pašvaldību, kur vēlētājam pieder likumā noteiktā kārtībā reģistrēts nekustamais īpašums.

Iecirkņa maiņa jāpiesaka jebkuras pašvaldības dzīvesvietas deklarēšanas iestādē. Mainot iecirkni, jāaizpilda iesniegums un jāuzrāda pase vai personas apliecība (eID). Ja vēlētājs maina iecirkni uz pašvaldību, kurā viņam pieder nekustamais īpašums, tad jāuzrāda arī zemesgrāmata vai izziņa no Zemesgrāmatas par īpašuma piederību.

No  ceturtdienas, 2.maija, līdz otrdienai, 7.maijam, vēlētājiem būs iespēja iecirkņa maiņu reģistrēt arī elektroniski Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) tīmekļa vietnē www.pmlp.gov.lv.

E-pakalpojums "Vēlēšanu iecirkņa maiņa" ir izstrādāts, sadarbojoties PMLP, CVK, Valsts reģionālās attīstības aģentūrai un Tiesu administrācijai.

Tāpat PMLP un CVK tīmekļa vietnēs vēlētāji, kuri nav saņēmuši paziņojumu par pašvaldību vēlēšanām, joprojām var noskaidrot savu vēlēšanu iecirkni, kurā jābalso pašvaldību vēlēšanās. Uzziņas no vēlētāju reģistra iespējams saņemt arī pa CVK informatīvo tālruni 67049999 katru dienu no pulksten 8.00 līdz 20.00.

Laikus noskaidrot, kurā vēlēšanu iecirknī jābalso un nepieciešamības gadījumā iecirkni mainīt, ir svarīgi, jo atšķirībā no Saeimas vēlēšanām un tautas nobalsošanas pašvaldību vēlēšanās vēlētāju uzskaitei lieto iepriekš izveidotus vēlētāju sarakstus. Katrs vēlētājs ir iekļauts noteikta iecirkņa vēlētāju sarakstā, kurā jābalso vēlēšanu dienā, savukārt pēc 7.maija iecirkni mainīt vairs nebūs iespējams.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)