Banner 980x90

Vēlēšanu iecirkņa maiņu iespējams reģistrēt arī internetā

Līdz otrdienai, 7.maijam, vēlētāji var izmantot iespēju elektroniski mainīt sākotnēji piešķirto vēlēšanu iecirkni 1.jūnija pašvaldību vēlēšanās, pilsetas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Vēlētāji Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) tīmekļa vietnē www.pmlp.gov.lv var izmantot iespēju elektroniski mainīt sākotnēji piešķirto vēlēšanu iecirkni.

Iecirkni iespējams mainīt tās pašvaldības robežās, kur atrodas vēlētāja pašreizējais iecirknis, vai uz pašvaldību, kur vēlētājam pieder likumā noteiktā kārtībā reģistrēts nekustamais īpašums.

Pašvaldību vēlēšanās vēlētāju uzskaitei tiek lietoti iepriekš sagatavoti vēlētāju saraksti, un katrs vēlētājs ir reģistrēts noteiktā iecirknī, kur jābalso vēlēšanu dienā. Tāpēc CVK aicina vēlētājus pārliecināties, vai sākotnēji piešķirtais vēlēšanu iecirknis būs sasniedzams vēlēšanu dienā, un nepieciešamības gadījumā līdz 7.maijam piereģistrēties balsošanai citā iecirknī. Pēc 7.maija iecirkni mainīt vairs nevarēs.

Iecirkņa maiņas e-pakalpojumu PMLP ir izstrādājusi un nodrošina sadarbībā ar CVK, Valsts reģionālās attīstības aģentūru un Tiesu administrāciju.

Pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv jau vēstīja, ka līdz 7.maijam iecirkņa maiņu vēl var pieteikt arī pašvaldībās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)