Banner 980x90

Veselības inspekcija pagaidām sākusi lietvedību tikai pret slimnīcas "Ainaži" vadītāju

Rīga, 1.febr., LETA. Veselības inspekcija (VI) patlaban sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību tikai pret bērnu psihoneiroloģiskās slimnīcas "Ainaži" vadītāju Ilonu Balodi, aģentūru LETA informēja inspekcijas pārstāve Līga Jeroščeva.

Vienlaikus viņa norādīja, ka VI turpina veikt pārbaudi bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā, un, iespējams, ka pārbaudes laikā tiks konstatēta arī citu iestādes darbinieku neatbilstoša rīcība saistībā ar veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu bērniem.

Pēc Jeroščevas paustā, VI "Ainažos" veica pārbaudi tikai savas kompetences robežās, izvērtējot veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas procesu slimnīcā, pieprasot un saņemot medicīnisko dokumentāciju, ārstniecības personu paskaidrojumus un līdzīgas darbības, tomēr tiesībsargs Juris Jansons slimnīcā "Ainaži" veica pārbaudi plašākā apmērā - saistībā ar cilvēktiesību pārkāpumiem, vērtējot gan personisko mantu aizliegumu, komunikācijas ierobežošanu starp bērniem un vecākiem un citus līdzīgus jautājumus.

Kā ziņots, saistībā ar VI un tiesībsarga konstatētajiem pārkāpumiem slimnīcā uz izmeklēšanas laiku no amata atstādināta slimnīcas valdes locekle Balode. Viņa pati visus pārmetumus noraida.

Veselības ministrijas (VM) valsts sekretārs Aivars Lapiņš žurnālistiem sacīja, ka pārkāpumi saistīti arī ar ārstniecības personāla, iespējams, neatbilstošu rīcību saistībā ar pacientu fiksāciju. Viņš norādīja, ka tiek runāts par pārkāpumiem fiksācijas ilgumā un pārtraukumu apmēra.

VI direktore Indra Dreika trešdien preses konferencē skaidroja, ka šie pārkāpumi varētu būt saistīti ar ārstu un medicīnas personāla trūkumu. Savukārt VM valsts sekretāra vietniece Daina Mūrmane-Umbraško teica, ka patlaban darbam slimnīcā "Ainaži" piesaistīti speciālisti no Rīgas, turklāt ministrija darīs visu savu iespēju robežās, lai slimnīcai piesaistītu nepieciešamo personālu.

Tikmēr tiesībsargs Juris Jansons preses konferencē teica, ka bērni bija piesieti un fiksēti pat vairākas dienas un nedēļas. Pārbaudes gaitā bērni liecināja par piedzīvoto personālo fizisko un emocionālo vardarbību. Jansons pauda, ka bērni stāstījuši, ka par nepaklausību tiek sodīti ar potēm un piesiešanu pie gultas. Tiesībsargs uzskaitīja arī virkni citu konstatētu pārkāpumu.

Ņemot vērā, ka pārbaudē konstatēti arī iespējami krimināla rakstura pārkāpumi, tiesībsargs vērsīsies Ģenerālprokuratūrā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)