Banner 980x90

Vidzemē piemin barikāžu laiku

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Piektdien, 20.janvārī daudzviet Vidzemē notiks barikāžu laikam veltīti piemiņas pasākumi, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībās.

Valmieras pilsētas izglītības iestādēs visas nedēļas garumā norisinājās dažādas tematiskās stundas, kurās skolotāji ar bērniem dalījās atmiņās un vēstures faktos par barikāžu laika notikumiem. Savukārt Valmieras Valsts ģimnāzijas skolēni un pedagogi šodien pulcēsies pie Barikāžu piemiņas akmens iepretim ēkai Rīgas ielā 50.

Tāpat šodien no plkst.10 līdz plkst.17 Valmieras muzeja Rūdolfa Vītola izstāžu zālē, Bruņinieku ielā 1, notiks barikāžu dalībnieku un viņu tuvinieku atmiņu dokumentēšana un būs skatāma digitāla izstāde "Janvāris manā atmiņā", aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistare.

Alūksnes muzejā apskatāma Cēsu muzeja ceļojošā izstāde "Sarkanbaltsarkanā karoga stāsti". Kā arī līdz janvāra beigām muzeja apmeklētājiem, iepriekš piesakoties, ir iespēja noskatīties bezmaksas dokumentālās filmas par barikāžu laiku - Valsts kancelejas sadarbībā ar nacionālo ziņu aģentūru LETA veidoto filmu "Barikāžu stāsti" un "Studija 2" filmu "Veltījums 1991. gada janvāra barikāžu dalībniekiem".

Kā arī šodien plkst.18 Alūksnes Kultūras centra Lielajā zālē notiks barikāžu atceres pasākums "Liesmo barikāžu ugunskuri". Pasākuma laikā apbalvos skolēnu literāro darbu konkursa "Bīstams, svēts, skaists laiks" autorus. Kā arī tiks demonstrēta Zigurda Vidiņa filma "Tēvu barikādes", kas attēlo septiņu barikāžu dalībnieku likteņus un pārdomas gan barikāžu laikā Rīgā, gan mūsdienās. Pēc filmas noskatīšanās, ap plkst.19.30, pie Alūksnes Kultūras centra pasākuma dalībnieki varēs pulcēties pie ugunskuriem un klausīties barikāžu dalībnieku atmiņu stāstos.

Arī Pededzes muzejā šodien notiks barikāžu atceres pasākums "Brīvībai mēs guni kūrām..." notiks Pededzes muzejā, un Zeltiņu tautas namā uz tikšanos aicināti pulcēties barikāžu dalībnieki un citi pagasta iedzīvotāji.

Jau plkst.12 šodien Kokmuižas pils parterā pie saules pulksteņa norisināsies piemiņas ugunskura iedegšana kopā ar Kocēnu novada pašvaldības pārstāvjiem, Kocēnu pamatskolas un PII "Auseklītis" audzēkņiem, kā arī Kocēnu 38. skautu vienību. Plānots, ka ugunskurs degs visas dienas garumā, un ikviens ir aicināts vienoties atceres liesmas saglabāšanā, piemetot savu pagalīti. Plkst.17.30 pie ugunskura tiksies arī barikāžu laika biedri, lai dalītos stāstos un atmiņās par piedzīvoto.

Piemiņas ugunskurs plkst.17 tiks iedegts arī Dikļos, Vika pasaku parkā.

Savukārt plkst.12 Kārķu tautas tautas namā notiks barikāžu laikam veltīts pasākums "Brīvības garša", kurā atmiņās par Atmodas laiku dalīsies arī Valgas mēra vietnieks Enno Kase.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)