Banner 980x90

Vidzemes skolēni kārto vācu valodas 2.pakāpes diploma eksāmenu

Piektdien, 9.janvārī, Valmieras Valsts ģimnāzijā (L.Paegles ielā 40) norisinājās vācu valodas diploma 2.pakāpes (DSD II jeb Deutsches Sprachdiplom) eksāmena mutiskā daļa. Starptautiski atzītais vācu valodas 2.pakāpes diploms dod iespēju skolēniem turpināt studijas ikvienā Vācijas augstskolā. Tas ir apliecinošs dokuments vācu valodas atbilstošajam zināšanu līmenim un dod iespējas konkurēt starptautiskajā darba tirgū.

Kā pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Valmieras pilsētas pašvaldībā, eksāmenu kārtoja četrpadsmit skolēni no piecām Vidzemes skolām – Valmieras Valsts ģimnāzijas, Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas, Cēsu Valsts ģimnāzijas, Limbažu 3.vidusskolas un Gulbenes ģimnāzijas.

Eksāmenu pieņēma divas eksāmenu komisijas, katra trīs cilvēku sastāvā. Komisiju vadīja Vācijas centrālās ārzemju skolu pārvaldes apstiprināti komisiju priekšsēdētāji Anete Rihtere–Jūdta un Tomass Ludvigs.

Negaidītu pārsteigumu piedzīvoja Valmieras Valsts ģimnāzijas 12.klases skolēns Vladislavs Klapenkovs, kad viņa eksāmenu kā īpašais viesis klātienē vēroja arī Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Eksāmena mutiskā daļa ilgst 20 minūtes. Pirms eksāmena skolēns saņem uzdevumu un 20 minūtēs jāsagatavo strukturēts stāstījums, pēc tam seko saruna ar komisiju par šo tēmu. Eksāmena otrajā daļā skolēni prezentē jau sagatavotu tēmu par kādu aktuālu problēmu Vācijā, par kuru ir dažādi strīdīgi viedokļi. Pēc prezentācijas notiek saruna. Skolēna atbildes tiek vērtētas pēc vairākiem kritērijiem: satura, izrunas, gramatikas, valodas līdzekļu lietojuma un skolēna spējas reaģēt uz jautājumiem, aizstāvēt un izskaidrot savu viedokli. Jāpiemin, ka 2014.gada 2.decembrī notika eksāmena rakstiskā daļa – klausīšanās, lasīšana un sacerējums.

Šogad martā pirmo reizi Valmieras Valsts ģimnāzijas skolēnu grupa kārtos vācu valodas 1.pakāpes diploma (DSD I) eksāmenu. 10.martā būs eksāmena rakstiskā daļa, bet aprīļa sākumā mutiskā daļa.

Šajā eksāmenā varēs iegūt A2 un B1 līmeni atbilstoši Eiropas kopīgām pamatnostādnēm valodā.

Lai iegūtu vācu valodas 2.pakāpes diplomu, ir jāiegulda liels darbs, stundas bieži vien ir no rītiem vai vēlās pēcpusdienās, kad citiem skolēniem jau ir brīvs. Skolēniem jābūt mērķtiecīgiem, jācenšas iegūt pēc iespējas vairāk informācijas par Vāciju, jācenšas pielietot valodu. Valmieras Valsts ģimnāzijas un Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas skolēni ir pateicīgi Jauniešu apmaiņas centram – Drostes māja Ferlā, Gīterslo apriņķī, kas piedāvā mūsu skolēniem interesantus projektus, iespēju viesoties Vācijā, smelties pieredzi un gūt papildu motivāciju valodu apguvē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)