Banner 980x90

Vidzemes tūrisma forumā tiekas nozares profesionāļi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Trešdien, 14.decembrī, Bīriņu Pilī norisinājās Vidzemes Tūrisma forums, kuru rīkoja Vidzemes Tūrisma asociācija (VTA) sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamentu, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Limbažu novada pašvaldībā.

Uz pasākumu bija pulcējušies aptuveni 100 tūrisma nozares speciālisti, tūrisma uzņēmēji, kā arī citi, ar tūrisma nozari saistītu organizāciju pārstāvji un interesenti. Foruma programma tika veidota trīs daļās, aptverot dažādas tēmas. 

Pasākuma pirmā daļa tika aizvadīta kā visaptverošs atskats uz tūrisma nozares darbību 2016.gadā, ieskicējot 2017.gada plānus.

Apmeklētājus ar aktualitātēm un norisēm nacionālā mērogā iepazīstināja LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava, savukārt VTA pārstāvji Raitis Sijāts un Anna Praliča dalījās ar asociācijas paveikto 2016. gadā, tūrisma statistikas tendencēm un secinājumiem, ieskicējot plānotās aktivitātes nākamajā gadā. Pieredzē par Turaidas muzejrezervāta attīstību un panākumiem dalījās Apmeklētāju centra vadītāja Gunta Zaķīte, savukārt Limbažu TIC vadītāja Ilze Millere iepazīstināja ar Hanzas vērtībām ilgtspējīgai sadarbībai.

Pasākuma otrā daļa tika aizvadīta ar izglītojošu ievirzi no LIAA Tūrisma departamenta Tūrisma produktu attīstības nodaļas pārstāvja Jāņa Bautras par to, kā veidot digitālu saturu. Tāpat, apmeklētājiem bija iespēja uzklausīt arī Latvijas digitālo čempionu Reini Zitmani par to, kāds būs nākotnes ceļotājs, taču par galamērķa dizainu pastāstīja radošā personība Holgers Elers ar pieredzi dažādu Latvijā labi zināmu objektu dizaina un ekspozīciju veidošanā.

Foruma trešā daļa tika veltīta iedvesmai un veiksmes stāstiem. Trīs aktīvas uzņēmējas Viviāna Zipa (Viesnīca "Springšļu dzirnavas"), Inga Purava ("Lillas Lavander") un Ilze Briede (Lauku mājas "Donas") dalījās pieredzē kā piesaistīt apmeklētājus vietām, kas pirms viņu darbības uzsākšanas nav bijušas atrodamas tūrisma ceļvežos un navigācijas ierīcēs.

Foruma izskaņā visi interesenti devās ekskursijā iepazīt Bīriņu Pils piedāvājumu. Pasākums organizēts ar LIAA Tūrisma departamenta finansiālo atbalstu.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)