Banner 980x90

ZAAO atkritumu apsaimniekošanas centra modernizācijā ieguldīts pusmiljons eiro

Māris Kučinskis/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Māris Kučinskis/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Pašvaldību atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA ZAAO reģionālajā atkritumu apsaimniekošanas centrā "Daibe" īstenojis infrastruktūras modernizācijas projektu, kura kopējās izmaksas ir vairāk nekā 483 000 eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Leimane.

Projekta īstenošanas rezultātā ir uzstādītas iekārtas, kas palīdz samazināt ietekmi uz vidi un palielina atkritumu reģenerācijas procesa efektivitāti ražošanas procesos, piemēram, palielinājies atgūto otrreizējo izejvielu sortiments un samazināts energoresursu patēriņš atkritumu apstrādes procesā līdz pat 90%.

Projekta laikā uzstādīta jauna šķiroto atkritumu ķīpu prese, kā arī atkritumu iepakojuma maisu atvērējs un izveidotas četras jaunas manuālās šķirošanas darba stacijas.

Projekts "CSA "Daibe" atkritumu reģenerācijas procesu iekārtu modernizācija" īstenots, izmantojot 153 495 eiro piešķīrumu no Norvēģijas finanšu instrumenta programmas "Inovācijas "zaļās" ražošanas jomā", kuras mērķis ir atbalstīt inovatīvu vides tehnoloģiju, pakalpojumu un produktu attīstību un ieviešanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)