Banner 980x90

Zaķu ģimene no Pāles pagasta kopā ar Valsts prezidentu iededz Rīgas pils Ziemassvētku egli

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Trešdien, 7.decembrī Valsts prezidents Raimonds Vējonis kopā 20 ģimenēm no dažādiem Latvijas novadiem iededza Rīgas pils Ziemassvētku egli. Starp ģimenēm, kuras piedalījās šajā svinīgajā pasākumā bija arī Zaķu ģimene no Pāles pagasta Ārciema, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Limbažu novada pašvaldībā. 

Ilze un Andis Zaķi ir zemnieku saimniecības "Līči" īpašnieki, viņi apsaimnieko aptuveni 160 ha un aprūpē 70 liellopus. Ģimenē aug 3 bērni - 14 gadīgā Laura Kristīne, 11 gadīgais Mārtiņš un 5 gadīgais Viesturs. Ģimeni dalībai šajā pasākumā izvirzīja Pāles pagasta pārvalde.

Pārvaldes vadītāja Gita Kārnupe par Zaķu ģimeni saka: "Viņi ir spēcīga un stabila latviešu zemnieku ģimene. Vecāku Ilzes un Anda ikdiena paiet strādājot savā zemnieku saimniecībā, bet neraugoties uz grūto ikdienas darbu, Ilze un Andis ir sabiedriski aktīvi. Andis ir ļoti muzikāls, spēlē grupā "Tēva nams", kas veiksmīgi startējusi LTV šlāgeraptaujā. 2016.gada pavasarī klajā nāca grupas pirmais albums "Hei, latviet!". Savukārt Ilze ir viena no aktīvākajām un radošākajām Pāles pagasta iedzīvotājām. Viņa ir viena no biedrības "Lietussargs" dibinātājām un biedrēm un ir īsta Latvijas un Ārciema patriote. Kopš 2015.gada kā biedrības pārstāve darbojas Ārciema saietu centrā, organizē radošās darbnīcas gan bērniem, gan pieaugušajiem, atbalsta un aktīvi iesaistās Pāles kultūras nama un skolas pasākumos. Ilzes aizraušanās ir dārzkopība un dažāda veida rokdarbi, viņas rokām top oriģinālas un interesantas lietas gan no papīra, auduma, dabas un citiem materiāliem. Viņai netrūkst ideju arī telpu noformējumam. Pateicoties Zaķu ģimenes aktivitātei, sadarbībā ar pašvaldību, dažādos NVO projektu konkursos iegūts finansējums un ir sakopta bijušās Ārciema baznīcas vieta, tās vietā ir izveidota Ārciema brīvdabas baznīca – vienīgā brīvdabas baznīca Latvijā. Pateicoties Ilzes un Anda ierosmei un aktivitātei, 2013.gada vasarā Ārciemā par godu Dziesmu Svētku idejas autoram, mūsu novadniekam Jurim Neikenam (dzimis Ārciema "Kānadžos", Pāles pagastā) notika Dziedāšanas svētki "Skani dziesmai, mīlestībai un vienprātībai". Pāles pagasta un īpaši Ārciema vēsturē iegājis fakts, ka šos svētkus apmeklēja un pieminekli Jurim Neikenam atklāja Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš. Mēs esam priecīgi, ka mūsu pagasta saimi kuplina aktīvā un radošā Zaķu ģimene, kura dzīvo laukos, kopj zemi un senču mājas, neskatoties uz grūtībām, augsti vērtē ģimenes un mūsu valsts tradīcijas."

Rīgas pils Ziemassvētku egles iedegšanas pasākumā piedalījās pēc Valsts prezidenta aicinājuma Latvijas Pašvaldību savienības izvirzītas 20 ģimenes. Šajās ģimenēs aug trīs līdz deviņi bērni, arī aizbildnībā esoši bērniņi un audžubērni. Visas ģimenes vieno arī aktīva iesaistīšanās savu novadu un pilsētu sabiedriskajā dzīvē.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)