Banner 980x90

Zemmers: Aizvadītā gada iecerētie darbi ir izdevušies 

Foto: Sandra Taube/ Limbazi24.lv
Foto: Sandra Taube/ Limbazi24.lv

Limbažu novada pašvaldības priekšsēdētājs Didzis Zemmers uzskata, ka aizvadītā gada iecerētie darbi Limbažu novadā ir izdevušies, piebilstot, ka izdevās realizēt nozīmīgus projektus, pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Limbažu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste Aija Kamala.

Aizvadītajā gadā Limbažos pabeidza Limbažu Galvenās bibliotēkas ēkas rekonstrukciju un bibliotēkai radīja piemērotas telpas. Iepriekš bibliotēka bija izvietota divās ēkās - Rīgas ielā 9 un Zāles ielā 8. Turklāt Limbažu Galvenā bibliotēka atzīta par vienu no desmit labākajām bibliotēkām Latvijā. 

Tāpat arī Katvaru pagasta Pociemā ir pabeigta Vecās pagastmājas rekonstrukcija.  Rekonstruētajās telpās izvietota pirmsskolas izglītības iestāde, ar jaunām mēbelēm un rotaļlietām, bet līdzās iekārtots jauns bērnu rotaļu laukums: "Tas ir apliecinājums tam, ka katra apdzīvota vieta ir svarīga un ir domāts par to, lai pagastu iedzīvotāji justos piederīgi  un vajadzīgi novadam," atzīst Zemmers

Kā vēl vienu nozīmīgu projektu, kas pabeigts aizvadītajā gadā, Zemmers uzsver Jaunās ielas rekonstrukciju, kā arī projektu "Tranzītielas izbūvi posmā no Rīgas ielas līdz K.Barona ielai Limbažu pilsētā". 

Zemmers uzskata, ka gads pozitīvi vērtējums arī ar iedzīvotāju iesaistīšanos un aktivitāti Limbažu novada pašvaldības organizēto projektu konkursu īstenošanā: "Nevalstisko organizāciju un iedzīvotāju grupu projektu konkursā pagājušā gadā tika atbalstīti 18 projekti. Projektu konkursa "Limbažu vēsturiskā centra ēku fasāžu un jumtu renovācija 2015" ietvaros atbalstīti desmit projekti. Atbalsta programmas "Par Limbažu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai un dzīvojamo māju renovācijai" atbalstīti  15 projekti.

Pagājušā gadā Limbažu novada pašvaldība pirmo reizi organizēja konkursu "Atbalsts jauniešiem komercdarbības uzsākšanai Limbažu novadā" tādējādi atbalstot septiņi jaunos uzņēmējus. Kopumā dažādu šāda veidu projektu aktivitātēm pašvaldība bija paredzējusi apmēram 100 000 eiro. 

Jau aizvadītajā gadā Limbažu novada pašvaldība uzsāka darbu pie Eiropas Savienības atbalsta pasākuma "Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos" īstenošanas, kura ietvaros pašvaldība grants ceļu būvniecībā vai pārbūvē ieguldīs finansējumu 2,48 miljonu eiro apmērā, no kuriem 10% būs pašvaldības līdzfinansējums.

"Strādāts tiek pie atbalsta saņemšanas investīcijām rūpniecisko teritoriju un citu uzņēmējdarbībai plānoto vai izmantoto degradēto teritoriju atjaunošanā, kas tiks pielāgotas jaunu uzņēmumu izvietošanai tajās vai esošo paplašināšanai, lai sekmētu nodarbinātību un ekonomisko aktivitāti pašvaldībā," piebilst Zemmers

Bez pabeigtajiem aizvadītā gada darbiem, Zemmers atzīmēja arī turpmākos projektus Limbažu novadā, kurus plānots veikt šajā gadā: "Šobrīd ir izsludināts iepirkums uz Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolas peldbaseina būvniecību un būvuzraudzību. Plānots, ka pavasarī uzsāks tā būvniecību." 

Tāpat ir noslēdzies iepirkums uz ēkas, Jūras ielā 27, Limbažos, pārbūvi Mākslas skolas vajadzībām. Šobrīd tiek vērtēti iesniegtie piedāvājumi un plānots, ka arī Limbažu Mākslas skola jau šogad tiks pie jaunām telpām.

Atskatoties uz pagājušā gadā ieguldītām investīcijām izglītības iestādēs, pilsētas mērs atzīst, ka: "Arī šajā gadā plānotas investīcijas izglītības iestādēs  -  Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolas ēkas un Skultes pirmsskolas izglītības iestādes "Aģupīte" siltināšanas un citi darbi".

Limbažu novada pašvaldības plānos šajā gadā ir paredzēts arī rekonstruēt Valmieras ielu un uzlabot segumu Pasta ielai, Limbažos, kā arī plānots uzsākt pagastu grants ceļu rekonstrukciju, iepriekš pieminētā Eiropas Savienības atbalsta pasākuma "Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos" ietvaros. 

Zemmers piebilst, ka pieminēti ir lielākie projekti un darbi, bet ikdienā pašvaldībā notiek daudz un dažādi procesi, novada attīstības un iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanas veicināšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)