Banner 980x90

Zivju pārstrādes uzņēmumam "Brīvais vilnis" iecelta jauna padome

Zivju pārstrādes uzņēmuma "Brīvais vilnis" akcionāri pirmdien ārkārtas sapulcē iecēla padomi jaunā sastāvā, aģentūrai LETA sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris. 

Rīga, 28.okt., LETA. Zivju pārstrādes uzņēmuma "Brīvais vilnis" akcionāri pirmdien ārkārtas sapulcē iecēla padomi jaunā sastāvā, aģentūrai LETA sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris. Viņš pastāstīja, ka uzņēmuma padomē ir iecelts Guntis Bergs, Indra Amatniece un Sarmīte Šīne. Jaunievēlētie padomes locekļi kādreiz strādājuši "Brīvajā vilnī", bet pirms izvēlēšanas padomē ar uzņēmumu kādu laiku nav bijuši saistīti. Babris teica, ka padomes priekšsēdētājs vēl nav zināms, jo "Brīvā viļņa" jaunieceltajiem padomes locekļiem vēl ir savstarpēji jāvienojas par to, kurš no viņiem būs padomes priekšsēdētājs. Taču, visticamāk, tas būs Bergs, pieļāva Babris. Tāpat "Brīvā viļņa" valdes priekšsēdētājs pastāstīja, ka akcionāru sapulcē nolemts konvertēt "Brīvā viļņa" akcijas uz vārda akcijām. "Tā kā mēs izstājāmies no biržas, izmainījām statūtus un pārejam uz vārdiskām akcijām. Attiecīgi, mēs vairs neturēsim akcionāru sarakstu depozitārijā, bet pie sevis," sacīja Babris, skaidrojot, ka tādējādi kompānijai nebūs jāmaksā par šo pakalpojumu depozitārijam "Nasdaq CSD". "Firmas.lv" informācija liecina, ka iepriekš "Brīvā viļņa" padomes priekšsēdētājs bija Kaspars Vārpiņš, padomes priekšsēdētāja vietniece bija Ilona Drikina, bet padomes loceklis bija Edgars Rotkājs. Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Brīvā viļņa" akcijas šogad jūnija beigās tika izslēgtas no biržas "Nasdaq Riga". "Brīvā viļņa" apgrozījums 2018.gadā bija 7,5 miljoni eiro, kas ir par 10,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi saruka 2,9 reizes - līdz 386 238 eiro. Kompānijas lielākais akcionārs ir SIA "Mūsu investīciju fonds", kurai pieder 97,41% "Brīvā viļņa" akciju. Kompānijas "Mūsu investīciju fonds" dalībnieki ir "Brīvā viļņa" valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris (49,79%) un kompānijas izpilddirektors Māris Trankalis (50,21%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)