Banner 980x90

Aizdomās par auto vadīšanu marihuānas reibumā turētā Alojas vicemēra Rāceņa lietu izskatīs tiesa

Daugavpils, 31.maijs, LETA. Aizdomās par pašvaldības auto vadīšanu marihuānas reibumā turētā Alojas novada domes priekšsēdētāja vietnieka Jurģa Rāceņa lieta nosūtīta izskatīšanai Limbažu rajona tiesā.

Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Anžela Geljanu aģentūrai LETA pastāstīja, ka saistībā ar Rāceņa pastrādāto likumpārkāpumu ir sākta administratīvā lietvedība un patlaban lieta ir nosūtīta izskatīšanai tiesā.

Kas tieši Alojas vicemēram tiek inkriminēts, Geljanu neatklāja, aizbildinoties ar Vispārīgās datu aizsardzības regulas prasībām.

Par transportlīdzekļa vadīšanu atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē paredzēts administratīvais arests no desmit līdz 15 diennaktīm, naudas sods no 1200 līdz 1400 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz četriem gadiem.

Alojas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Rācenis, iespējams, pieķerts pie pašvaldības auto stūres marihuānas reibumā, iepriekš vēstīja TV3 raidījums "Bez tabu".

Policija Rāceni apturējusi 16.martā. Rācenis esot ticis nogādāts slimnīcā analīžu veikšanai, kurās, iespējams, atklājusies narkotisko vielu - marihuānas - klātbūtne.

Pats politiķis nenoliedza, ka tuvu pusnaktij viņu apturējusi Valsts policijas Ceļu policijas ekipāža, un viņš arī apstiprinājis, ka ticis nogādāts slimnīcā analīžu veikšanai, bet nav atklājis, vai analīzēs atklājusies aizliegto vielu klātbūtne. Rācenis apgalvojis, ka "neko nezina" par analīžu rezultātiem, jo neesot izsaukts uz policiju sniegt kādus paskaidrojumus pēc analīžu nodošanas.

To, ka apturējuši Rāceņa vadīto auto, raidījumam apstiprinājuši arī likumsargi, bet sīkāku informāciju nav snieguši. Kāds Alojas deputāts vēlējies par notikušo iegūt sīkāku informāciju no domes vadības, taču arī tā plašākas ziņas nav sniegusi. Rācenis notikušo tagad sauc par politisku pasūtījumu, kurā, viņaprāt, iespējams, iesaistīti arī policisti.

"Es kādreiz iepriekš esmu uzsmēķējis marihuānu. Esmu tādu lietu darījis. Esmu to darījis Amsterdamā pilnīgi legāli. Nezinu, kurš nav," piebildis Rācenis.

LETA jau ziņoja, ka pagājušā gada izskaņā Rāceņa balss bija izšķiroša, pievienojoties Latvijas Zemnieku savienības un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK deputātiem balsojumā par bijušās pašvaldības vadītājas Daces Vilnes (RA) atstādināšanu no amata. Par Alojas novada domes priekšsēdētāju toreiz tika ievēlēts Valdis Bārda (LZS).

Mandātu pašvaldībā Rācenis ieguva pēc Ivara Ulmja (KPV LV) aiziešanas no domes. Rācenis pēc nokļūšanas domē pameta "KPV LV".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)