Banner 980x90

Alojas novadā veido vecāku patruļu

Rīga, 11.janv., LETA. Alojas novadā tiek veidota vecāku patruļa, kas varētu sākt darboties februārī, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Ideja par vecāku patruļas izveidošanu pieder Pašvaldības policijas vecākajam inspektoram Normundam Šultam, kurš sākumā ar ieceri iepazīstināja skolu direktorus, gūstot atbalstu. Vēlāk šīs iniciatīvas mērķis apspriests vecāku sapulcēs un skolu Vecāku padomēs.

Vecāku patruļas mērķis ir izglītot bērnus, jauniešus un vecākus par kārtības, drošības noteikumu un vispārēju sabiedrības normu ievērošanu. Tāpat vecāku patruļas iniciatīva vēlas iegūt plašāku sabiedrības atbalstu brīvprātīgai darbībai un pilsoniskai līdzdalībai drošības paaugstināšanā novadā, bērnu un jauniešu veselības saglabāšanā un izglītošanā.

Limbažu iecirkņa nepilngadīgo lietu vecākā inspektore Dace Pūce skaidroja, ka šīs patruļas mērķis nav kādu noķert vai sodīt, bet gan veikt preventīvos pasākumus, skaidrojot un dodot padomus, kādēļ jāievēro virkne sabiedrībā pieņemtu normu un noteikumu.

Paredzēts, ka līdz mēneša beigām tiks izstrādāts Vecāku patruļas nolikums, kā arī tiks rīkota vecāku brīvprātīga pieteikšanās patruļai.

Plānots, ka aktīvāko pulcēšanās vietu apsekošanā vecāku patruļa dosies kopā ar Valsts policijas un Pašvaldības policijas pārstāvjiem. Patruļa uzraudzīs drošību visā novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)