Banner 980x90

Alojas ugunsdzēsēju glābēju inventāru papildina autocisterna "Scania"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Otrdien, 3.janvārī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona brigādes Limbažu daļas Alojas postenis no Valmieras daļas saņēma 2009.gada izlaiduma autocisternu "Scania P340" (4×4), pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Alojas novada pašvaldībā.

Autocisterna paredzēta ugunsdzēsības un glābšanas darbiem. Tā aprīkota ar 2200 L ūdens, 60 L putu koncentrāta un citām iekārtām glābšanai un ugunsgrēku dzēšanai. Jauniegūtā autocisterna nav gluži jauna, bet lietota - tā mantota no Valmieras kolēģiem.

Alojas posteņa komandieris Ingars Dalka pastāstīja, ka līdz šim Alojas posteņa ugunsdzēsēji uz izsaukumiem devušies ar 1985.gadā ražoto automašīnu "Zil 131", kas bija morāli un fiziski novecojusi. Viņš paskaidroja, ka jauno inventāru vīri jau paspējuši apgūt un ir gatavi pielietot. Automašīnai salīdzinājumā ar veco, esot vienkāršāka ūdens uzsūkšanas un padošanas sistēma, tāpat tā aprīkota ar divām augstsprieguma šļūtenēm.

Nenovērtējams ieguvums ir arī ātrāks ierašanās laiks notikuma vietā. Tāpat aukstajā laikā, atgriežoties no glābšanas darbiem, ugunsdzēsēji mašīnas kabīnē nu varēs sasildīties, jo līdz šim tādas iespējas nebija.

No vecās automašīnas nav plānots atbrīvoties, bet gan lietot kā rezerves auto.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)