Banner 980x90

Datorbrilles pasargās acis no ekrānu zilās gaismas 

Dažādu ekrānu lietošana šobrīd ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Stundu, kuras tiek pavadītas pie ekrāniem, kļūst arvien vairāk, it īpaši tagad, pandēmijas laikā, kad aktuāla ir arī mācīšanās un strādāšana no mājām. Digitālās tehnoloģijas sniedz daudz ērtību, bet tajā pašā laikā nākas domāt arī par iespaidu, ko tās atstāj uz dzīvesveidu un veselību.

Acu veselība ir viena no aktuālākajām tēmām, par kuru runā viedierīču un citu ekrānu lietošanas sakarā. Ilgstoša atrašanās pie ekrāniem var veicināt virkni problēmu, kas ar laiku var radīt arī nopietnākas acu saslimšanas, redzes pasliktināšanos. Viens no negatīvajiem faktoriem, kuru avots ir digitālie ekrāni, ir zilā gaisma.

Kas ir zilā gaisma un kāda ir tās ietekme
Dabīgu zilo gaismu izstaro saule. Tā mums ir nepieciešama, jo ar šīs gaismas palīdzību tiek regulēts organisma ritms – pa dienu esam mundri un aktīvi, bet vakarpusē, kad šīs gaismas intensitāte mazinās, gatavojamies miegam. Mākslīgā zilā gaisma rodas no mākslīgā apgaismojuma, datora, televizora, viedierīču ekrāniem. Pati par sevi zilā gaisma nav kaitīga, svarīgi, cik tās ir daudz un cik ilgi tās ietekmē atrodamies. 

Mūsdienās ekrānu lietošanas vidējais laiks ir ievērojami pieaudzis, tāpēc arī zilās gaismas ietekme ir ilgstoša. Un tam jau var būt negatīvas sekas:
• miega traucējumi;
• galvassāpes;
• sāpes sprandā, 
• miglaina redze;
• acu nogurums un spriedze.

Zilās gaismas ietekmē radušos simptomus mēdz dēvēt par acu digitālo spriedzi. Lai to mazinātu un izvairītos no nepatīkamajiem simptomiem, ir būtiski pārdomāt savus ekrānu lietošanas paradumus. Protams, ja ar ierīču palīdzību ir jāstrādā un jāmācās, tad nav iespējams atteikties no ekrānu lietošanas. Tādos gadījumos var palīdzēt citi risinājumi:
• plānot darba un mācību laiku, lai tas būtu produktīvs un mazāk laika vajadzētu pavadīt pie ekrāniem;
• strādājot pie ekrāniem, ievērot acu atpūtas pauzes, izkustēties, veikt acu vingrinājumus;
• pielāgot ekrānu lietošanas režīmus (spožumu, asumu, attālumu u.c.);
• samazināt laiku, ko pavada pie ekrāniem izklaides nolūkos;
• nelietot ekrānus 2 stundas pirms naktsmiera;
• acu aizsardzībai no zilās gaismas izmantot datorbrilles.

Datorbrilles acu aizsardzībai no zilās gaismas
Datorbrilles ar zilās gaismas filtru ir efektīvs un ērts veids, kā samazināt ierīču radītās zilās gaismas ietekmi uz acīm, veselību un pašsajūtu kopumā. Daudzām datorbrillēm ir arī UV filtrs, kas sniedz acīm papildu aizsardzību no apkārtējās vides ietekmes. 

Datorbrilles ar zilās gaismas filtru ir bez dioptrijām, tām pieejami dažāda dizaina rāmji un citi aksesuāri, kas aktuāli optiskajām brillēm. Datorbrilles droši var lietot ikdienā, jo tās nekādā veidā nebojā redzi, tieši pretēji – aizsargā acis, noņem spriedzi un mazina ekrānu kaitīgo ietekmi.

Protams, šobrīd datorbrilles arī kļuvušas par modernu aksesuāru, bet, iespējams, šī ir viena no labākajām modēm, kurai izvēlas sekot daudzi jaunieši un cilvēki vecumā līdz 40, jo tieši šajās vecuma grupās arī ir visaktīvākā ekrānu lietošana gan mācību, gan darba vajadzībām. Tas ir lielisks veids kā apvienot aktuālo ar noderīgo!

Plaša datorbriļļu izvēle e-veikalā Lensor.eu
Datorbriļļu iegādei nav vajadzīga ārsta recepte, tās var iegādāties jebkurā optikas preču veikalā. Ērti un droši datorbrilles var iegādāties arī optikas preču interneta veikalā Lensor.eu

Izvēloties briļļu modeli, jāpievērš uzmanība ne tikai tam, lai ir gaumei tīkams rāmis, bet arī jāpārliecinās, ka briļļu izmērs ir atbilstošs. Pie katra modeļa ir norādīts lēcas platums, tilta platums un kājiņas garums. 

Interneta veikalā Lensor.eu pieejamas kvalitatīvās Lensor UltraBLUE datorbrilles, kuras paredzētas ne tikai redzes aizsardzībai ikdienā no ekrānu zilās gaismas, bet arī sniedz 100% aizsardzību no UV gaismas. Vēl Lensor UltraBLUE datorbrillēm ir pretatspīduma pārklājums, kas padara lēcas pilnīgi caurspīdīgas, un pretskrāpējumu pārklājums, kas pagarinās briļļu kalpošanas laiku.

E-veikalā Lensor.eu:
• plašs optikas preču klāsts uz vietas noliktavā;
• bezmaksas piegāde visā Latvijā;
• izdevīgas cenas un īpašie piedāvājumi katru dienu.

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)