Banner 980x90

Kāpēc jumta segumam izvēlēties bitumena šindeļus

Bitumena šindeļi šobrīd ir viens no populārākajiem jumta segumiem. Un šī popularitāte ir pelnīta, jo jumta segums atbilst visām mūsdienu komforta un kvalitātes prasībām, kā arī ir pielāgojams gandrīz jebkurām ēku arhitektoniskajām specifikācijām. 

Līdera pozīcijas bitumena šindeļu tirgū ieņem Kanādas ražotājs IKO, kas ir augsti novērtēts visā pasaulē. IKO bitumena šindeļi ir kā izcilas kvalitātes standarts, kam pielīdzina citu ražotāju bitumena šindeļus. 

Kas ir bitumena šindeļi
Bitumena šindeļi ir jaunās paaudzes mīkstais jumta seguma veids. Tas izgatavots no pamatmateriāla, kas piesūcināts ar bitumu, kam pievienoti polimēra savienojumi, un pārklāts ar krāsainām keramikas granulām, padarot šindeli elastīgu un vizuāli pievilcīgu. Visbiežāk kvalitatīvu bitumena šindeļu pamatā ir stikla šķiedra, kas garantē augstu izturību pret liekšanu. Bitumena šindeļi var kalpot pat 30 un vairāk gadu, ja izvēlēts īpašumam un apstākļiem piemērotākais risinājums.

Bitumena šindeļus izgatavo dažādās formās un krāsās, radot plašu piedāvājumu katra īpašuma vajadzībām un specifikai. Visbiežāk šindeļi ir brūnos, pelēkos un zaļos toņos, kuri izskatās dabiski un gaumīgi. 

Galvenās bitumena šindeļu priekšrocības
• Īpaša izturība pret laika apstākļiem – vēju, lietu, sniegu
Bitumena šindeļi ir īpaši izturīgi vējā, lietū, sniegā un citos nelabvēlīgos laika apstākļos, tāpēc šim materiālam priekšroku dod tie cilvēki, kas dzīvo apvidos, kur bieži ir šādi izaicinoši laika apstākļi, piemēram piekrastes rajonos, vētras zonās, ar sniegu bagātos apvidos.
• Iespējams uzklāt jebkuras sarežģītības jumtiem
Bitumena šindeļus var uzklāt uz jebkuras sarežģītības, formas un slīpuma jumtiem, saglabājot maksimālu jumta kvalitāti un izturību. Bitumena šindeļi būs piemēroti arī mansarda jumtu, tornīšu un pat dažādu izvirzījumu un fasāžu noklāšanai.
• Estētisks dizains un dabiski krāsu toņi
Izvēloties jumta segumu, īpašnieki domā ne tikai par kvalitāti un izdevīgu cenu, bet arī seguma izskatu. Bitumena šindeļi apvieno visas šīs īpašības, arī lielisku vizuālo izskatu, kuru veido šindeļu estētiskais dizains un plašā dabisko toņu izvēle. Bitumena šindeļi var būt gaumīgs un pievilcīgs akcents ikvienam īpašumam. 
• Ilgs kalpošanas laiks
Atakrībā no izvēlēto šindeļu sastāva un veida šis jumta segums var uzticami kalpot 15-30 gadus. Tas ir ievērojams laika posms, kurā jumta segums nesagādās nekādas raizes, joprojām lieliski izturēs jebkurus apstākļus un nebūs zaudējis teicamo izskatu. 
• Augstākie kvalitātes standarti
IKO bitumena šindeļi ražoti pēc augstākajiem kvalitātes standartiem, kas izveidojušies daudzu gadu desmitu laikā, strādājot pie tā, lai radītu pašu labāko, uzticamāko un skarbākajiem apstākļiem piemērotāko jumta segumu. 
• Viegla jumta seguma uzklāšana
IKO bitumena šindeļi ir viegli uzklājami, pateicoties to īpaši izstrādātajai formai un dubultajai naglošanas joslai. Tāpat ražotājs piedāvā visus vajadzīgos papildmateriālus jumta pareizai, ātrai un ērtai uzklāšanai. 

IKO bitumena šindeļu veidi – katram jumtam un vajadzībām
Kanādas ražotājs IKO piedāvā vairāku veidu bitumena šindeļus – tradicionālos, rombveida un laminētos. 

Tradicionālie IKO šindeļi ir klasiska izvēle, tiem pieejams plašs krāsu klāsts, kā arī tie saderēs ar jebkura veida fasādēm. Šie bitumena šindeļi ir ūdensizturīgi, ilgmūžīgi, labi absorbē skaņu un saules ietekmē nezaudē krāsu. Pie tradicionālajiem modeļiem pieskaitāmi tādi IKO bitumena šindeļi kā Superglass, Superglass Biber un Superglass Hex.

Rombveida IKO šindeļi izceļas ar unikālu šūnas formu, kas gan piesaista jumta uzmanību, gan piešķir tam dinamisku izskatu. Rombveida segumam ir īpaši uzlabota izturība un elastība zemās temperatūrās. To var viegli uzmontēt arī zema slīpuma jumtiem un mazām virsmām. Rombveida šindeļu modeļi: Armourshield un Diamant PLUS.

Laminētie divslāņu IKO šindeļi ir kļuvuši par vieniem no pieprasītākajiem, jo to īpašais dizains izceļ jumta aprises un veido vizuāli dinamisku efektu. Tiem ir arī īpaši izturīga 5 joslu līmes sistēma, kas ļauj tos uzklāt ātri un precīzi, saglabājot izcilu stabilitāti un izturību. Šie bitumena šindeļi piemēroti arī īpaši stāviem un lēzeniem jumtiem. Populārākie modeļi: IKO Cambridge Xpress un Cambridge Xtreme.

Apskatīt visus IKO bitumena šindeļu modeļus, krāsas un cenas, kā arī veikt pasūtījumu iespējams "RIPO Baltic" mājaslapā

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)