Banner 980x90

LFF plāno vērsties tiesībsargājošās institūcijās ar lūgumu izvērtēt MTC "Staicele" bijušā vadītāja Bakmaņa darbību

Rīga, 21.janv., LETA. Latvijas Futbola federācija (LFF) nolēmusi lūgt tiesībsargājošajām institūcijām izvērtēt bijušā Mācību un treniņu centra (MTC) "Staicele" vadītāja Jāņa Bakmaņa darbību, pārvaldot tam uzticēto mantu, informē LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Šādu lēmumu LFF pieņēma pēc ceturtdien, 17.janvārī, notikušās tikšanās ar Alojas novada domi, kuras laikā izvērtēta situācija MTC "Staicele". Tāpat pieņemts lēmums atsaukt Bakmani no MTC "Staicele" valdes.

Gorkšs uzsver, ka tas ir rezultāts apjomīgajam MTC Staicele darbības auditam, kas pēc LFF iniciatīvas tika veikts 2018.gada nogalē. Audita rezultāti atklāja virkni nepilnību un neskaidrību, tostarp pakalpojumu sniegšanu zem to pašizmaksas, sazarotu nodibinājumu tīklu ar neskaidriem mērķiem, kā arī normatīvo aktu prasībām un MTC "Staicele" dalībnieku interesēm neatbilstošu rīcību ar nekustamajiem īpašumiem.

"MTC "Staicele" bija un būs svarīga Latvijas futbola saimniecības sastāvdaļa. Taču nekādā gadījumā nedrīkst veidoties situācija, ka unikālā bāze tiek iesaistīta neskaidros darījumos, iespējams, dažu cilvēku interesēs, turklāt netiek nodrošināta pienācīga finanšu plūsmu kontrole. Mēs esam pārliecināti, ka turpināt tā, kā tas ir noticis līdz šim, vienkārši nedrīkst," LFF citē Gorkša teikto.

Tieši tādēļ pieņemts lēmums lūgt tiesībsargājošās iestādes izvērtēt auditā atklāto, kā arī nomainīt MTC "Staicele" valdi un kopā ar Alojas novada domi izveidot vienotu bāzes uzturēšanas un attīstības plānu.

Bakmaņa vietā MTC "Staicele" valdē iecelts LFF valdes loceklis Juris Keišs. Jaunajai MTC "Staicele" valdei ir izvirzīti šādi uzdevumi - uzsākt trīs MTC "Staicele" izveidoto nodibinājumu likvidāciju vai izstāšanos no tiem, izbeigt beztermiņa Ģenerāļa Pētera Radziņa Staiceles Sporta profesionālās vidusskolas finansēšanas līgumu starp MTC "Staicele" un nodibinājumu "Nacionālais sporta centrs Staicele", kā arī izstrādāt ilgtermiņa attīstības un saimnieciskās darbības plānu, kas ļautu stabilizēt finanšu situāciju un turpināt bāzes darbību.

2009.gadā dibinātās SIA "Mācību un treniņu centrs "Staicele" īpašnieki ir LFF ar 77% daļu un Alojas novads ar 23% daļu. Tās pamatkapitāls ir 860 900 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)