Banner 980x90

Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolas peldbaseina pamatos iemūrēta simboliska kapsula

Dāvis Strazds/ Limbazi24.lv
Dāvis Strazds/ Limbazi24.lv
Piektdien, 16.decembrī svinīgā ceremonijā Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolas peldbaseina pamatos iemūrēta simboliska kapsula.

Kā pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja ceremonijā, kapsulā ievietots vēstījums nākamajām paaudzēm, Limbažu novada pašvaldības informatīvā izdevuma "Limbažu Novada Ziņas" jaunākais numurs un sudrabkaļa Oļega Auzera darinātā simboliskā sudraba ķelle.

Ceremoniju ar uzrunu atklāja Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers: "Šis vēsturisks brīdis Limbažu novadam, jo mēs beidzot varam šeit pulcēties, lai ieliktu vēstījumu nākotnei Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolas peldbaseinā. Vairāk kā 25 gadus cilvēki domāja un sapņoja, ka šeit būs peldbaseins. Gribu teikt lielu paldies Limbažu novada pašvaldības deputātiem, kas lēma par projekta finansējuma piešķiršanu un iespēju šogad uzsākt darbus. Šis nebūs vienkārši peldbaseins iedzīvotājiem, bet, pirmkārt, baseins, kur sporta skolas audzēkņi un visi skolu skolēni varēs rast iespēju mācīties peldēt. Tāpat iedzīvotājiem brīvajās vakara stundās būs iespēja apmeklēt baseinu. Būve pati par sevi būs lieliska dāvana limbažniekiem Latvijas simtgadē."

Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolas direktore Diāna Zaļupe: "Šodien ir pacilājošs noskaņojums, jo esam klāt vēsturiskā brīdī. Visvairāk to spēs novērtēt novada bērni un skolēni, kas peldbaseinā varēs apgūt peldēt apmācības. Tāpat sportistiem būs labākas treniņu iespējas un, protams, iedzīvotājiem, kur peldēties."

Olimpiskā centra "Limbaži" valdes locekle Baiba Martinsone: "Gribu apsveikt visus Limbažu novada un tuvāko novadu iedzīvotājus ar to, ka mums beidzot būs pašiem savs baseins. Tā kā Limbažu novads ir veselīgā pašvaldība, es ceru, ka tad, kad baseins būs pabeigts, mazāk naudas aizies veselības aprūpei."

PS "MONUM & LitCon" valdes loceklis Modris Ozoliņš: "Neviens būvobjekts nav bez sarežģījumiem, gan no arhitektu puses, gan no būvniecības. Vēlos novēlēt, lai celtne tiek nodota laikā un, lai iedzīvotāji un novada viesi ātrāk varētu atpūsties."

2016.gada 12.septembrī Limbažu novada pašvaldība parakstīja līgumu ar PS "MONUM & LitCon" par Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolas peldbaseina būvniecību. Peldbaseins dos iespēju nodrošināt peldētprasmes nodarbības Limbažu novada izglītības iestāžu audzēkņiem, veicinās iedzīvotāju pievēršanos aktīvam un veselīgam dzīvesveidam, kā arī nodrošinās treniņu iespējas novada sportistiem.

Jaunuzbūvētajā peldbaseina ēkā būs divi baseini – lielais baseins 25 x 11 metri un bērnu baseins 10 x 5 metri, aerobikas zāle, trenažieru zāle, sauna un pirts. Labiekārtota tiks arī peldbaseina pieguļošā teritorija, izveidojot zālāju, gājēju celiņus, soliņus un auto stāvvietu.

Peldbaseina būvniecības izmaksas 3 494 957,05 eiro (ieskaitot PVN) segs no pašvaldības budžeta līdzekļiem un ņemot aizņēmumu Valsts kasē.

Peldbaseina būvprojekta autors ir SIA "MARK", bet  būvdarbu būvuzraudzību veic  SIA "Firma L4".

Peldbaseina būvniecību plānots pabeigt 2017.gada rudenī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)