Banner 980x90

Par 1,17 miljoniem eiro pārbūvēs Alojas Ausekļa vidusskolu

Rīga, 9.janv., LETA. Alojas Ausekļa vidusskolā sākušies izglītības iestādes pārbūves darbi, kas pašvaldībai izmaksās 1 177 777 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Darbus saskaņā ar noslēgto līgumu veic pilnsabiedrība "San-Nami", būvuzraudzība uzticēta pilnsabiedrībai "Latme Company, Business City", bet autoruzraudzība - SIA "Kroks R".

Patlaban izglītības iestādes pirmajā stāvā veikta grīdas demontāža, tāpat juridiski sakārtota dokumentācija ar darbu veicējiem un Būvvaldi, lai darbi varētu ritēt veiksmīgi.

Pēc pārbūves izglītības iestāde piedzīvos pamatīgas pārmaiņas. Pilnībā tiks nomainīta apkures sistēma, kanalizācijas un ūdensvadu iekšējie tīkli, tāpat elektroinstalācija, tostarp uzstādīs LED apgaismojumu. Vides pieejamības nodrošināšanai skolēniem ar funkcionāliem traucējumiem, skolā uzstādīs liftu. Pilnībā nomainīs pirmā stāva grīdas segumu, tostarp ieklās siltumizolāciju un hidroizolāciju, stiprinās otrā stāva grīdas ar sijām, siltinās bēniņus, mainīs iekšdurvis, mainīs visu iekšējo apdari, tajā skaitā sienas un griestus.

Būtisks jaunums būs modernizētās dabaszinību, fizikas un datorzinību klases un moderna bibliotēka ar lasītavu. Tāpat uzstādīs videonovērošanas kameras, ierīkos ugunsgrēka atklāšanas sistēmu.

Pārmaiņas piedzīvos arī skolas apkārtne. Tiks paplašināta iebraukšana skolas teritorijā, no jauna ierīkos auto stāvlaukumu, velosipēdu novietni, tāpat uzstādīs parka soliņus un atkritumu urnas.

Sāktos izglītības iestādes pārbūves darbus plānots pabeigt septiņu mēnešu laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)