Banner 980x90

Pārvilinot vienu deputātu, no amata gāž Alojas novada domes priekšsēdētāju

Valmiera, 30.nov., LETA. Šodien no Alojas novada domes priekšsēdētājas amata gāzta Dace Vilne (Reģionu alianse), viens no kuras vadītās koalīcijas deputātiem pieslējies opozīcijai.

Kā aģentūra LETA noskaidroja domē, par Vilnes gāšanu nobalsojuši astoņi no 15 deputātiem - četri no Latvijas Zemnieku savienības (LZS), trīs no "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) deputātiem un "KPV LV" deputāts Ivars Ulmis, kurš pēc pašvaldību vēlēšanām bija balsojis par Vilni.

Savukārt pret Vilnes atstādināšanu balsoja pati priekšsēdētāja, viņas vietnieks Māri Možvillo (KPV LV), trīs "Vidzemes partijas" deputāti, vienīgā "Vienotības" pārstāve domē un otra "Reģionu alianses" deputāte.

Jūnijā pēc pašvaldību vēlēšanām LZS un VL-TB/LNNK balsoja pret Vilni domes priekšsēdētājas amatā, taču viņai to izdevās saglabāt pateicoties "KPV LV" balsīm. LZS un VL-TB/LNNK toreiz domes vadītājas amatam virzīja SIA "Būsi vesels" valdes locekli Ingu Mauriņu-Kaļvu, taču viņai trūka vienas balss.

Līdzšinējās opozīcijas pārstāvis Valdis Bārda (LZS) aģentūrai LETA apgalvoja, ka Vilni rosināts nomainīt, jo viņa neesot "uzņēmusies politisko atbildību par pašvaldības budžeta sastādīšanu", kā arī neesot nodrošinājusi informācijas pieejamību, lai deputāti pilnvērtīgi varētu pildīt savu darbu.

Tāpat Bārda pārmeta, ka Vilne esot sniegusi nepatiesu informāciju Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) par lēmymu, kas attiecīgajā brīdī neesot bijis pieņemts un vēlāk arī neesot atbildis tam, ko Vilne pavētījusi ministrijai. Par kādu lēmumu tieši ir runa, Bārda aģentūrai LETA neatklāja.

Tāpat deputāts nevēlējās atklāt, kurš varētu tikt virzīts priekšsēdētāja amatam. Šobrīd arī neesot skaidrības, kad tiks sasaukta nākamā sēde, kurā ievēlēt jaunu domes vadītāju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)