Banner 980x90

"Limbažu siera" apgrozījums pagājušajā gadā samazinājies

Limbazi24.lv
Limbazi24.lv
Piena pārstrādes uzņēmuma AS "Limbažu siers" apgrozījums pagājušajā gadā ir samazinājies, salīdzinot ar 2015.gadu, aģentūrai LETA atzina kompānijas valdes priekšsēdētājs Ēvalds Putniņš, konkrētu apgrozījuma apmēru un samazinājuma apmēru pagaidām neatklājot.

Viņš norādīja, ka uzņēmumā galvenokārt ražo cieto sieru, tostarp 90% no saražotās produkcijas tiek eksportēti, konkurējot ar Itālijas un ASV siera ražotājiem.

Tāpat Putniņš atzīmēja, ka apgrozījuma kritums ir saistīts ar zemajām cietā siera cenām pagājušajā gadā, tostarp, piemēram, pērn maijā tās bija 30% zem pašizmaksas.

Vienlaikus viņš prognozēja, ka šogad uzņēmuma saražotās produkcijas apmēri un apgrozījums varētu pieaug, jo cietā siera cenas ir kāpušas, kā arī pieprasījums pēc cietā siera Eiropā aug. "Itālijā, kur cieto sieru patērē ļoti lielos apmēros, privātās uzglabāšanas krājumi iet uz beigām, līdz ar to ir pieaudzis šī siera noiets," sacīja Putniņš.

Jau vēstīts, ka 2015.gadā "Limbažu siers" strādāja ar 8,222 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 60,7% un bija 233 707 eiro.

"Limbažu siera" pamatkapitāls ir 3 370 796 eiro. "Limbažu siers" ir akciju sabiedrība, tādēļ tam nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)