Banner 980x90

"Positivus" rīkotājs: Valsts finansējuma piešķiršana atsevišķiem mākslas projektiem kropļo nozari

Ģirts Majors/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Ģirts Majors/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Finansējuma piešķiršana no valsts budžeta atsevišķiem kultūras un izklaides projektiem kropļo mākslas nozari, aģentūrai LETA šādu viedokli pauda festivāla "Positivus" rīkotājs Ģirts Majors.

Viņš norādīja, ka mākslas nozare bez atbalsta nevar pastāvēt un atsevišķu projektu finansēšana kropļo nozares procesus. "Ja kāds pa sētas durvīm tiek pie lielāka atbalsta, tas noteikti neveicina citu mākslinieku spēju realizēt projektus, kā arī rada neapmierinātību un skaudību," sacīja Majors.

Pēc viņa paustā, vēsturiski bijis daudz gadījumu, ka kinofilmām vai citiem projektiem piešķir valsts finansējumu, un tas nozarei neko labu nedara, drīzāk rada neapmierinātību. "Nešaubos, ka deputāti var katram projektam atrast iemeslu, kāpēc to atbalstīt, bet tas noteikti nav veids, kā atbalstāmiem projektiem piešķirt finansējumu," uzskata Majors. "Vienmēr jau var atrast argumentus, kāpēc ir vai nav jāpiešķir kāds atbalsts, bet tas absolūti izkropļo pārējo mākslinieku situāciju arī saņemt tādu pašu atbalstu," viņš piebilda.

Jau ziņots, ka, turpinot vērtēt priekšlikumus nākamā gada valsts budžetam, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien vienojās atbalstīt līdzekļu piešķiršanu vairākiem kultūras un izklaides pasākumiem.

Komisija atbalstīja 30 000 eiro piešķiršanu kā līdzfinansējumu grupas "Līvi" jubilejas albuma sagatavošanai un izdošanai, kā arī atbalstīja piešķirt 42 000 eiro grupas "Iļģi" 35 gadu jubilejas pasākumam pavasarī "Arēnā Rīga". Abus ierosinājumus iesniedza nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)