Banner 980x90

Salacgrīvu darba vizītē apmeklē ASV vēstniece Nensija Petita

Publicitātes foto/ Foto: Salacgriva.lv
Publicitātes foto/ Foto: Salacgriva.lv
Trešdien, 28.septembrī Salacgrīvā viesojās Amerikas Savienoto valstu vēstniece Nensija Petita. Salacgrīvas novada domē vēstniece tikās ar Salacgrīvas novada domes priekšsēdētāja vietnieku attīstības jautājumos Jāni Cīruli un pilsētas domes pārstāvjiem. Vizītes laikā ASV vēstniece Petita apmeklēja zivju pārstrādes uzņēmumu "Brīvais vilnis", pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Salacgrīvas novada pašvaldībā. 

Salacgrīvas novada domes priekšsēdētāja vietnieks attīstības jautājumos Jānis Cīrulis īsā prezentācijā iepazīstināja viesus ar novadu un to cik salacgrīvieši ir un kā dzīvo.

Vēstnieci interesēja demogrāfiskā situācija novadā, kā arī krievvalodīgo un minoritāšu izglītības jautājumi un pašvaldības un iedzīvotāju attieksme pret bēgļiem. 

Skaidrojot šos jautājumus, priekšsēdētāja vietnieks attīstības jautājumos, uzsvēra, ka demogrāfiskā krīze ir Latvijā un, protams, arī Salacgrīvas novadā. Daudz cilvēku aizbrauc strādāt uz Rīgu un uz ārzemēm. Iemesls tam ir darba vietu trūkums. Lai šo jautājumu risinātu pašvaldība meklē iespējas investīciju piesaistei. Cīrulis ir pārliecināts, ka salacgrīviešiem tas arī izdodas, šobrīd ceļas jauns veikals, ir pieteicies igauņu investors, kurš vēlas privātā kārtā būvēt sociālās aprūpes kompleksu, ir uzsāktas sarunas ar nīderlandiešu kompāniju Pyro Baltic, kura būtu gatava mūsu novadā būvēt pirolīzes eļļas ražošanas uzņēmumu.

"Mēs uzskatām, ka darba vietu radīšana risinās šo demogrāfisko problēmu, meklējam arī investoru, kurš vēlētos Salacgrīvā būvēt daudzdzīvokļu māju, jo dzīvokļu īrē vai iegāde pilsētā ir liela problēma," sacīja priekšsēdētāja vietnieks attīstības jautājumos.

Atbildot uz vēstnieces jautājumu par krievvalodīgo un minoritāšu izglītības jautājumiem Cīrulis uzsvēra, ka Salacgrīvas novadā ir tradicionāli latviska vide un nav nepieciešamība pēc šādām skolām. Visi Salacgrīvā dzīvojošie ātri iemācās latviešu valodu un apgūst izglītību kādā no trim novada skolām. 

Runājot par "bēgļu jautājumu", Cīrulis sacīja "manā uztverē masu mēdiji šo jautājumu uzkurina vairāk nekā tas ir patiesībā, katrā ziņā mūsu novadā panikas nav. Iedzīvotāji sākumā bija satraukti, ir kas negrib viņus redzēt, ir iedzīvotāji kuri šo jautājumu izprot."

Pēc īsās vizītes Salacgrīvas novada domē ASV vēstniece Nensija Petita, vēstnieces padomnieks ekonomikas jautājumos Dens Ritenhaus un politikas speciāliste Simona Gurbo, devās nelielā pilsētas apskates ekskursijā un dabā apskatīja Salacgrīvas novada videi draudzīgos projektus, Jahtu laukumu, sporta un atpūtas kompleksu "Zvejnieku parks".

Politikas speciāliste Simona Gurbo informēja: "Reģionālās vizītēs ASV vēstniece Nensija Petita dodas regulāri, katru vai katru otro nedēļu uz dažādām Latvijas pilsētām. Sākotnēji vēstniece iepazina lielās pilsētas, bet viņa grib izprast ne tikai to kāda ir Rīga, bet arī to kādi ir reģioni. Ir ļoti interesanti iepazīt novadus, redzēt interesantas un oriģinālas lietas un vietas."

Vizīti Salacgrīvas novadā vēstniece noslēdza ar apmeklējumu akciju sabiedrībā "Brīvais vilnis" un pēc tam devās uz Limbažu novada pašvaldību.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)