Banner 980x90

"SEB banka" piešķīrusi 2,7 miljonu eiro aizdevumu Skultes ostas pārvaldei

Rīga, 12.nov., LETA. "SEB banka" piešķīrusi 2,7 miljonu eiro ilgtermiņa aizdevumu Skultes ostas pārvaldei, aģentūrai LETA pavēstīja bankas ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke.

Viņš informēja, ka līdzekļi tiks ieguldīti ostas infrastruktūras pilnveidošanā, rekonstruējot zvejas kuģu piestātni un būvējot noliktavu zvejas piederumu uzglabāšanai. Projekta gaitā tiks pārbūvēta un atjaunota zvejas kuģu piestātne vairāk nekā 230 metru garumā, kā arī uzbūvēta jauna noliktava. Šī projekta īstenošanu atbalsta arī Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests ar Eiropas Savienības fondu līdzekļiem.

"Šis projekts ir nākamais solis uz priekšu, lai pilnveidotu Skultes ostas infrastruktūru, varētu piedāvāt vēl kvalitatīvāku servisu mūsu klientiem un tā rezultātā arī kāpinātu ostas apgrozījumu," sacīja Skultes ostas pārvaldnieks Igors Akulovs.

Projekta finansētājs tika izvēlēts sarunu procedūrā, izvērtējot vairāku finanšu iestāžu iesniegtos piedāvājumus. Būvniecības darbus ostā veic Igaunijas būvkompānija "BauEst", kas ir specializējusies ostu, piestātņu un citu hidrotehnisko būvju jomā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Skultes ostā šogad desmit mēnešos pārkrāva 807 200 tonnu kravu, kas ir par 11,1% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Tostarp ģenerālkravas šogad desmit mēnešos Skultes ostā pārkrautas 523 700 tonnu apmērā, beramkravas - 270 300 tonnu apmērā, bet lejamkravas - 13 200 tonnu apmērā.

2017.gadā pēc pārkrauto kravu apmēra starp mazajām Latvijas ostām Skultes osta ierindojās pirmajā vietā.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)