Banner 980x90

Aloja nosvinējusi savus svētkus

Avots: Alojas novada pašvaldība

Ar mājražotāju un amatnieku tirgošanos laukumā Rīgas ielā, Alojā sākās tradicionālās pilsētas svētku svinības, kurām šoreiz dots nosaukums "Alojas alfabēts", ievadot Alojas novada attīstības biedrības tūrisma projektu, kura laikā dažādus apskates objekti kartē tiks iezīmēti ar alfabēta burtiem. Šī tematika svētkos apspēlēta visdažādākajos veidos, piedāvājot aktivitātes visu paaudžu iedzīvotājiem.

Rīta pusē un līdz pat pēcpusdienai bērni, jaunieši un ģimenes piedalījās dažādās rotaļās Burtu pļavā, kura bija izveidota laukumā pie Alojas Ausekļa vidusskolas. Atnākušie apguva jaunas prasmes radošajās darbnīcās, pārbaudīja savas zināšanas par latviešu tautas dziesmām un veiklību, orientējoties alfabētā, sacentās dažādos erudīcijas uzdevumos un lielformāta spēlēs, par veiksmīgu izpildījumu saņemot arī gardas balvas.

Pirmo reizi Alojā gan pieaugušajiem, gan bērniem bija iespēja izbaudīt bezsvara sajūtu kosmonautu un pilotu bezmaksas trenažierī Orbitron. Šo atrakciju nekavējās izmēģināt daudz drosminieku. Notika arī sacensības volejbolā, basketbolā, šautriņu mešanā, akmens mešanā tālumā un ģimeņu stafetē. Tikmēr vidusskolas sporta hallē norisinājās Baltijas jauniešu TOP10 sacensības galda tenisā. Tajās piedalījās labākie jaunie galda tenisisti un tenisistes no visām Baltijas valstīm. Savukārt pie Dienas centra mazākos svētku apmeklētājus priecēja "Odziņas atrakcijas" sagādātās izklaides ar velokartiem un mehāniskajiem zirdziņiem.

Šķiet, lielāko apmeklētāju atsaucību guva biedrības "Dzīvnieku atbalsts" un SIA "Būsi vesels", sadarbībā ar vietējiem zemniekiem, rīkotā izstāde dzīvnieku pastaigu laukumā "Viena diena lauku sētā". Izstādes apmeklētāji ar prieku jāja zirga mugurā, aplūkoja teliņus, sivēnus un aitas, kazu mammu ar kazlēniem, kuru dažs arī apmīļoja, klēpī turot, visa veida mājputnus, trušu ģimeni, kaķeni ar kaķēniem un suņus, kuri mīt patversmē, turklāt pat iemēģināja roku govs slaukšanā. Svaigi slaukto pienu bija iespēja nogaršot, bet piensaimnieki apmeklētāju acu priekšā demonstrēja gan krējuma malšanu, gan sviesta kulšanu, piedāvāja nodegustēt saldo un skābo krējumu, pilnpiena un vājpiena biezpienu, paniņas, rūgušpienu un dažāda veida sierus, tostarp uz ugunskura tikko pagatavotu Jāņu sieru. Atnākušās ģimenes atzina, ka šī ir lieliska iespēja iemācīt bērniem ko jaunu, turklāt arī pašiem uzzināt daudz kā interesanta par mājdzīvniekiem, jo izstādē bija sagatavota informācija par katru tajā apskatāmo dzīvnieku sugu.

Karsto laikapstākļu dēļ sākotnēji plānotās brīvdabas teātra izrādes tika pārceltas uz Alojas kultūras nama telpām. Vilzēnu tautas nama amatierteātris izrādīja Vigitas Pumpures lugu "Kaimiņu būšana", bet Viļķenes kultūras nama amatierteātris uzstājās ar Danskovītes lugu "Sievasmātes bizness".

Paralēli notikumiem pilsētas centrā, Jaunzemnieku mototrasē norisinājās arī L.A.M.A. motokrosa turnīra 5.posms un Alojas novada kausa izcīņa, kas pulcēja ne mazums skatītāju un dalībnieku ne vien no Latvijas, bet arī citām valstīm. Sacensību atklāšanā uzrunu sportistiem un viņu atbalstītājiem teica Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda.

Vakara noslēgumā uz skatuves kāpa Rīgas improvizācijas teātris, bet svinības noslēgsies ar karaoke dziedāšanu, Alojā iecienītajām nakts orientēšanās sacīkstēm un zaļumballi, kurā par lustīgu izdancošanos parūpēsies grupa "Zeļļi".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)