Banner 980x90

Alojas novadā cītīgi talkojuši visu paaudžu iedzīvotāji

Avots: Alojas novada pašvaldība

Izbaudot pavasarīgos laikapstākļus, sestdien Alojas novadā cītīgi talkoja. Par to, cik atkritumu konteinerus šogad izdosies piepildīt, pagaidām grūti spriest, jo atkritumu maisu savākšana vēl turpinās, taču Lielās talkas dalībnieki arī šogad pastrādājuši kārtīgi. Savu dzīvesvietu labprāt sakopa ikviens, sākot no pirmsskolas vecuma bērniem līdz sirmgalvjiem.

Alojā talcinieki sakopa bijušā dzelzceļa teritoriju, zāģējot krūmus, lasot atkritumus un akmeņus. Talkoja arī Alojas pilsētas bibliotēka un luterāņu baznīca. Tikmēr Ungurpilī sakārtoja ceļmalas un parku. Alojas pilsētas un pagasta pārvaldnieks Rihards Būda saka lielu paldies visiem, kuri strādāja, īpaši tiem, kuri darbos nežēloja savu tehniku. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests veica zāģēšanas darbus, bet SIA "Alojas novada Saimniekserviss" nodrošināja ar traktoru. Par gardu zupu izsalkušajiem talkotājiem parūpējās Alojas novada sociālā dienesta darbinieki.

Sakopšanas darbi Alojā sākās jau piektdien, kad Alojas Ausekļa vidusskolas (AAV) audzēkņi un darbinieki strādāja savas skolas teritorijā, bet pēcāk uz dzīvnieku patversmi, kur kopā ar citiem labdariem palīdzēja labiekārtot suņu pastaigu laukumu un voljerus.

Talkotāju kā ikkatru gadu netrūka arī Braslavas parkā. Kamēr uz ugunskura vārījās putraimu biezputra ar kartupeļiem, ap 30 iedzīvotāju sadalīja visdažādākos pienākumus. Šoreiz kādu pavisam labu darbiņu palīdzēja paveikt AAV audzēkņi, jo nu parka kokus rotā bērnu gatavoti putnu būrīši. Tos skolēniem palīdzēja pielikt pagasta pārvaldnieks Arvīds Ozols un novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda.

Staiceles pilsētas un pagasta pārvaldes vadītājs Einārs Bērziņš uzteic savu iestāžu darbiniekus, taču atzīst, ka šogad īpaši aktīvi talkā iesaistījušās biedrības un bērni no mazpulka. Lielu paldies viņš saka novada Tūrisma informācijas centra vadītājai Inesei Timermanei, kura organizējusi Staiceles dzelzs avotu teritorijas sakopšanu, kas šogad ir biedrība "Ziemeļvidzemes ģeoparks" nominētā "Gada ģeovieta". Cītīgi strādājuši arī Rozēnu ciema, Puršēnu un Vīķu iedzīvotāji. Arī šīs pārvaldes darbīgie cilvēki nepalika bez gardas zupas, par kuru parūpējās Staiceles Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības dāmu komitejas pārstāves un kultūras nama direktore Aira Lapkovska.

"Šogad talkā aktīvi iesaistījušies un godprātīgi strādājuši cilvēki, kuri agrāk to nedarīja, un sakoptas vietas, kurās iepriekš nebija talkots," ar prieku secina Brīvzemnieku pagasta pārvaldnieks Arvīds Bērziņš. Iedzīvotāji strādāja pie savu māju un iestāžu apkārtnes sakopšanas, kā arī ceļmalu tīrīšanas plašā teritorijā.

Ozolmuižā vietējie uzstādīja jaunus soliņus, un notika veco puķu dobju atjaunošana, lai drīzumā tajās uzziedētu kas skaists. Rakšanas darbos liels palīgs bija BSAC "Zīles" vadītājas Daces Lapšānes sunīte Keira. Lapšāne pastāstīja, ka ik gadu rūpējas arī par iestādei blakus esošo ābeļdārzu.

Tikmēr Ozolmuižas pamatskolas kolektīvs un vecāki ar bērniem skolas rotaļu laukumā cītīgi darbojās, atjaunojot šūpoļu, karuseļu, smilšu kastes un citu rotaļlietu krāsojumu. Skolas direktore Juta Circene slavēja un sirsnīgi pateicās atsaucīgajām ģimenēm, kuras ar katru gadu paliek aktīvākas un šoreiz pēc pašu iniciatīvas talkas laikā no koka bluķīšiem izveidojušas jaunas atrakcijas pašiem mazākajiem audzēkņiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)