Banner 980x90

Alojas novada skolēni devušies uz jaunatnes dziesmu un deju svētkiem

Avots: Alojas novada pašvaldība

Otrdienas, 7.jūlija, rītā Alojas novada kolektīvi – Vilzēnu tautas nama ritma grupa "Radiridirī" (vadītājs Dzintars Vīksna) un Alojas kultūras nama 5. – 9.klašu tautas deju kolektīvs "Resgaļi" (vadītāja Maija Drozda) – devās ceļā uz Rīgu, lai uzsāktu savu dalību XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos.

Jauniešus Alojā pavadīja domes priekšsēdētājs Valdis Bārda, savukārt "Radiridirī" dalībniekus – Braslavas pagasta pārvaldes vadītājs Arvīds Ozols. Ar skolēniem kopā bija Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja, svētku koordinatore Dace Lāce, "Resgaļu" vadītāja, koncertmeistare Maruta Gaugere un medmāsa Anita Zvēra, bet galvaspilsētā visus sagaidīja Dz.Vīksna.

Alojas novada delegācija šīs dienas pavadīs Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolā. Otrdien dejotājiem sākās mēģinājumi Daugavas stadionā, kas ilga līdz pat plkst.22.00, savukārt ritma grupai mēģinājums notiek koncertzālē "Rīga", kur 8.jūlijā viņi uzstāsies arī koncertā. "Šī gada svētku dalībnieki no Alojas novada jau ir ar pieredzi, jo gandrīz katrs reiz piedalījies dziesmu un deju svētkos. Novēlu bērniem spēku un izturību, jo tās nebūs vieglas dienas. Galvenais, lai viņi labi uzvestos un neapdraudētu sevi, cits citu pieskatītu," dodoties ceļā, teica D.Lāce. Viņa aicina visus apmeklēt svētku pasākumus un atbalstīt savējos, jo īpaši atklāšanas pasākumā 8.jūlijā, 11.novembra krastmalā un lielā svētku dalībnieku gājiena laikā 12.jūlijā, kas aizsāksies Vecrīgā un vedīs līdz pat Dailes teātrim.

Ar otrdienu sāk darboties "Burtiski burvīgs burziņš" Vērmanes dārzā, kurā piedalīsies plašs dalībnieku spektrs, apverot visdažādākās interešu izglītības izpausmes. Būs iespēja vērot burvīgus koncertus, piedalīties radošajās darbnīcās, vides spēlēs, sadancošanās, sadziedāšanās un rotaļās. Jebkurā brīdī ienākot dārzā, ikviens varēs atrast ko sev interesantu, izjust dziesmu un deju svētku gaisotni. Ieeja – bezmaksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)