Banner 980x90

Alojas novads piedalās 2.Vislatvijas reģionālo uzņēmēju biedrību kongresā Ogrē

Foto: Ogres novada pašvaldība
Foto: Ogres novada pašvaldība

Avots: Alojas novada pašvaldība

Novembra beigās Ogrē notika 2.Vislatvijas reģionālo uzņēmēju biedrību kongress "Reģionālās attīstības koncepcija. Valsts. Pašvaldība. Uzņēmēji". Kongresā piedalījās arī Alojas novada pašvaldības pārstāvji.

Šoreiz uzmanības centrā bija jautājumi par reģionālās attīstības stratēģijām, analizējot un diskutējot par sadarbības nepieciešamību starp pašvaldību un uzņēmējiem to tapšanā un ieviešanā. Kongress Ogrē bija kā nākamais solis aizvadītajā gadā Mārupes uzņēmēju biedrības iedibinātās prakses nostiprināšanā.

Pasākuma atklāšanā piedalījās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš sveica sanākušos un novēlēja kongresa dalībniekiem atrast daudz jaunu ideju, lai turpinātu attīstīt pašvaldības, reģionus un valsti kopumā. "Reģionālo vizīšu ietvaros, viesojoties Latvijas novados un tiekoties ar pašvaldību pārstāvjiem un uzņēmējiem, esmu pārliecinājies, ka Latvijā ir daudz varošu, uzņēmīgu un idejām bagātu cilvēku," atzīst R.Vējonis. Prezidents uzsvēra, ka nākamā gada budžetam ir jābūt pēdējam, kura plānošanas un izstrādes laikā netika ņemtas vērā sociālo partneru un uzņēmēju intereses un piedāvājumi: "Tā ir arī viena no manām prioritātēm, lai, plānojot budžetu, tiktu ņemtas vērā pašvaldības un uzņēmēju intereses."

Apsveikumu kongresa dalībniekiem bija atsūtījusi arī Laimdota Straujuma, visus sveica Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis un Ogres uzņēmēju biedrības valdes priekšsēdētājs un uzņēmuma SIA "Miandum" īpašnieks Didzis Mizis. Kongresa atklāšanas pasākumā ieradies bija arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis. Viņš uzsvēra: "Neviens cits mūsu vietā šo valsti neattīstīs. Tikai mēs paši varam to uzbūvēt."

Šī gada kongresa tēma par reģionālo attīstības stratēģiju jēgu īpaši aktualizējas šobrīd politikā un publiskā vidē izceltās reģionālās reformas kontekstā. Tika diskutēts par jautājumiem: Vai politiķi reģionālo reformu un tautsaimniecības attīstību reģionos plāno sadarbībā ar uzņēmējiem? Cik uzņēmēji paši ir ieinteresēti un aktīvi piedalīties gan šādas stratēģijas veidošanā, gan realizēšanā?

Kongress ir uzņēmēju, pašvaldību un valsts pārstāvju diskusiju forums, kura nolūks ir uzņēmēju un likumdevēju dialoga veicināšana ar mērķi uzlabot uzņēmējdarbības vidi Latvijā un veidot konkurētspējīgu Latvijas tautsaimniecību. Tā organizatori bija Ogres novada uzņēmēju biedrība sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Ogres novada pašvaldību un Ogres inovāciju un biznesa centru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)