Banner 980x90

Bruņotie spēki Karjeras nedēļā aicinās Limbažu skolēnus izvēlēties militāro karjeru

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
"Karjeras nedēļā 2016", kas no 10.oktobra līdz 14.oktobrim vienlaikus notiks 25 Latvijas pilsētās un novados, Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji apmeklēs vairākas izglītības iestādes, lai stāstītu skolēniem par dienesta iespējam bruņotajos spēkos.

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informē Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļa, 11.oktobrī rekrutēšanas speciālisti tiksies ar Bauskas 2.vidusskolas un Valsts ģimnāzijas, Limbažu novada ģimnāzijas un Daugavpils 12.vidusskolas skolēniem. Savukārt zemessargi viesosies Gulbenes 2.vidusskolā.

Rekrutēšanas un atlases centra pārstāvji 10.oktobrī apmeklēs Valmieras sākumskolu un tehnikumu, savukārt Gaisa spēku aviācijas bāzes pārstāvji viesosies Lielvārdes novada skolās.

Par dienesta iespējām Cēsu pilsētas vidusskolas un Valsts ģimnāzijas, kā arī Līvānu 1.vidusskolas skolēniem rekrutēšanas speciālisti pastāstīs 12.oktobrī.

Savukārt Zemessardzes pārstāvji piedalīsies pasākumā "Pielaiko profesiju 2016" Liepājā, bet Gaisa spēku aviācijas bāzes pārstāvji turpinās vizītes Lielvārdes novada skolās.

13.oktobrī par dienesta iespējām varēs uzzināt Kuldīgas Centra vidusskolas un Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas, kā arī Saldus skolēni, kuri pulcēsies bijušās 1.vidusskolas telpās. Rekrutēšanas speciālisti piedalīsies arī paneļdiskusijā "Mana vieta darba tirgū" Liepājā.

Savukārt 14.oktobrī par militāro karjeru rekrutēšanas speciālisti pastāstīs Alūksnes Valsts ģimnāzijas un Dagdas vidusskolas skolēniem.

Jau piekto gadu "Karjeras nedēļu" organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra sadarbībā ar pašvaldībām un to izglītības pārvaldēm. Šogad tās tēma ir "ES BŪŠU darba tirgū". Viens no "Karjeras nedēļas" izaicinājumiem ir palīdzēt jauniešiem izzināt savas karjeras iespējas, veicināt uzņēmību un motivāciju mācīties un izvēlēties nākotnes nodarbošanos un izglītības ceļu atbilstoši savām spējām, interesēm un iespējām.

Dienot bruņotajos spēkos, karavīrs iegūst stabilitāti, apmācību specialitātē, svešvalodās un citās dienestam nepieciešamās jomās, darbu komandā mācībās Latvijā un ārvalstīs, kā arī starptautisko operāciju rajonos, karjeras izaugsmi, konkurētspējīgu atalgojumu, kas sākas ar 780 eiro, un plašas sociālās garantijas.

Šogad bruņotie spēki profesionālajā dienestā pieņems 700 karavīrus. Šogad saņemtas teju 1200 pieteikuma anketas un profesionālajā dienestā un studijām aizsardzības akadēmijā jau pieņemti vairāk nekā 500 karavīri.

Profesionālā dienesta kandidātam ir jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 40 gadiem ar vismaz pamatizglītību. Kandidāts nedrīkst būt sodīts par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu un viņam ir jāpārvalda valsts valoda.

Pilnveidojot rekrutēšanas procesu, profesionālā dienesta kandidāti rekrutēšanas procesu var sākt ne tikai Rekrutēšanas un atlases centrā Rīgā, bet arī tuvāk savai dzīves vietai - regulāro spēku un Zemessardzes vienībās. Pieteikties dienestam var arī elektroniski, pieteikuma anketu aizpildot bruņoto spēku interneta vietnes "www.mil.lv" sadaļā "Rekrutēšana".

Savukārt kopš septembra topošie karavīri arī medicīnisko pārbaudi var veikt tuvāk savai dzīves vietai, tas ir, civilās ārstniecības iestādēs, ar kurām bruņotie spēki ir noslēguši sadarbības līgumu. Pašreiz bruņotie spēki ir noslēguši sadarbības līgumus jau ar vairāk nekā divdesmit civilajām ārstniecības iestādēm Ventspilī, Talsos, Kuldīgā, Dobelē, Liepājā, Bauskā, Aizkrauklē, Jēkabpilī, Madonā, Limbažos, Valmierā, Alūksnē, Rēzeknē, Ludzā, Preiļos un Krāslavā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)