Banner 980x90

Pound - enerģiskas kustības bungu ritmā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Iestājoties jaunam gadam vai jaunam dzīves posmam, nereti tiek meklēti veidi kā sevi fiziski un garīgi pilnveidot. Svarīgs ir ne tikai veselīgs uzturs, labs miegs un sakārtots prāts, bet arī dažādas fiziskās aktivitātes. Iespēju un veidu, kā mūzikas ritmā izsportoties, netrūkst. Viens no tādiem ir arī Pound fitnesa nodarbības, kuru laikā sportot gribētāji ne tikai izkustina muskuļus, bet arī attīsta ritma izjūtu, izmantojot īpašas bungu vālītes. No šī gada janvāra Pound fitnesa programma ir pieejama arī Limbažos, biedrībā "Limbažu Filcs", kur to vada sertificēta Pound trenere Sandra Taube. Pilsētas informācijas portāls Pilseta24.lv aicināja Sandru uz interviju, lai uzzinātu ko vairāk par šo interesanto treniņu veidu.

Kas ir Pound fitnesa nodarbības? Kad un kā tās ir radušās?

Pound ir 2011.gadā Amerikas Savienotajās Valstīs radies fitnesa veids, kas balstīts uz bungu spēlēšanu. Pound dibinājušas divas bundzinieces Kirstena Potenza (Kirsten Potenza) un Kristīna Pīrenbūma (Cristina Peerenboom), kuras saprata, ka bungu spēlēšana ir lielisks veids, kā veiksmīgi nodarbināt muskuļus.

Pound ir kardio nodarbība, kas apvieno pilates, jogu, aerobiku un spēka vingrinājumus. Bungu spēlēšana un fiziskās aktivitātes palīdz izdalīties endorfīniem, kas rada labsajūtu un nomierinošu efektu. Treniņa laikā, motivējošas mūzikas pavadībā, tiek sadedzinātas aptuveni 800 kalorijas. Nodarbībā tiek izmantotas īpašas bungu vālītes jeb Ripstix®, kas ir mazliet īsākas un masīvākas, par standarta bungu vālītēm. Tās palīdz izkustināt ķermeni un radīt nodarbībai nepieciešamo atmosfēru. Vienas nodarbības laikā tiek izdarīti aptuveni 15 000 sitieni ar šīm bungu vālītēm. Lai piedalītos nav nepieciešama īpaša fiziskā sagatavotība, visas kustības iespējams piemērot jebkura individuālajām vajadzībām.

Pound nodarbības laikā skan dažāda mūzika - roks, reps, popmūzika u.c., kas palīdz radīt vajadzīgo atmosfēru, lai ikviens nodarbības laikā varētu justies kā bundzinieks.

Kā radās šāda ideja rīkot Pound nodarbības Limbažos - kā nonāci līdz vēlmei pati ko tādu mācīties un pēcāk mācīt arī citiem?

Jau kādu laiku esmu aizrāvusies ar fitnesu, jūtos labāk, pozitīvāk un apmierinātāka ar dzīvi. Visu mūžu esmu vēlējusies darīt ko tādu, kas palīdzētu citiem justies labāk, tādēļ, novērojot pozitīvo, ko fitness dod man, nolēmu, ka šī varētu būt joma, kurā piepildīt savu mazo sapnīti. Pati ar Pound iepazinos pirms gada. Pound un tā filozofija man iepatikās uzreiz, jo apvienoja gan fitnesu, gan bungu spēlēšanu, taču tad tas vēl likās ļoti tāls un nepiepildāms sapnis, jo sākumā varēju atrast informāciju tikai par treneru apmācībām Amerikā. Es turpināju interesēties par pašu Pound un līdz galam tomēr neatmetu cerību kādreiz kļūt par daļu no šīs ģimenes. Tā nu vienā dienā atradu treneru apmācības Somijā, uz kurām uzreiz pieteicos, devos un sekmīgi izgāju apmācības, kā rezultātā kļuvu par sertificētu Pound treneri.

Pound ir kas ļoti jauns, kas nebijis un Latvijā par to bija dzirdējis vien retais, tas vien motivēja sākt nodarbības un iepazīstināt ikvienu ar šo jautro veidu, kā izlādēties, uzlādēties un aktīvi pavadīt laiku.

Vai šobrīd Latvijā ir vēl arī citas grupas, kas nodarbojas ar Pound? Varbūt ir izveidojusies kāda interesentu kopiena?

Diemžēl man nav informācijas par vēl citām nodarbībām Latvijā, zinu tikai, ka mēs šobrīd esam divi Pound treneri Latvijā. Es pati esmu izveidojusi POUND® Latvija grupu, kur savus dalībniekus un citus interesentus informēju par notiekošo. Tā kā Pound ir ļoti jauns fitnesa veids, pagaidām tas tikai sāk lēnām kļūt populārs arvien vairāk valstīs, arī Latvijā. Lēnām viss veidojas, bet nav kur steigties

Pastāsti ko vairāk par nodarbību procesu - cik sen jau tiekaties, kā notiek treniņš, kādu mūziku atskaņojat?

Nodarbības Limbažos notiek divus mēnešus, tā kā nekas nav nokavēts un ikviens interesents vēl var pievienoties. Nodarbībās sanākam kopā katru trešdienas vakaru, iztrakojamies un pacilātā noskaņojumā dodamies mājās. Mūzika mums ir visdažādākā - no "Nirvanas" līdz Elijai Goldingai un Džeisonam Derulo.

Kādi, Tavuprāt, ir lielākie ieguvumi veselības ziņā?

Kustība jau pati par sevi ir liels ieguvums veselības ziņā. Pound treniņa laikā var sadedzināt aptuveni 800 kalorijas, nostiprināt un veidot muskuļus un iegūt slaidāku augumu, samazināt vidukļa un augšstilbu apkārtmērus, nostiprināt saistaudus, kā arī trenēt sirsniņu, krasi uzlabot ritma izjūtu, koordināciju, reakcijas ātrumu, veiklību, izturību un muzikalitāti. Bungošana caurstrāvo smadzenes un uzlabo koncentrēšanās, domāšanas un lēmumu pieņemšanas prasmes. Tāpat ritms uzlabo imūnsistēmu, pazemina asinsspiedienu, mazina hroniskas sāpes, uztraukumu un nogurumu.

Vai uz nodarbībām var nākt arī bez priekšzināšanām un vecuma ierobežojuma? Kas jāņem līdzi, uz kurieni jānāk?

Kā jau minēju, lai piedalītos nav nepieciešama īpaša fiziskā sagatavotība, visas kustības iespējams piemērot jebkura individuālajām vajadzībām. Pirms nodarbības gan vajadzētu pienākt pie manis un pastāstīt, ja ir kādas veselības problēmas, piemēram sāpoša mugura. Līdzi jāņem ūdens, ērts sporta apģērbs, labs garastāvoklis un vēlme darboties.

Tiekamies katru trešdienu plkst.20.00 biedrības "Limbažu Filcs" telpās, Mūru ielā 21, Limbažos. Par aprīkojumu, respektīvi, paklājiņiem un bungu vālītēm nav jāuztraucas, jo tas tiek nodrošināts. Vienīgi aprīkojuma dēļ grupā šobrīd iespējams uzņemt maksimāli 15 cilvēkus.

Ko Tev pašai personiski ir devušas Pound apmācības un vadītās nodarbības?

Prieku, drosmi,aizrautību, uzdrīkstēšanos piepildīt savus sapņus, superīgus cilvēkus apkārt un, protams, aktīvus trešdienu vakarus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)