Banner 980x90

Liepupes vidusskolā noslēgusies dambretistu vasaras nometne

Liepupes vidusskolā noslēgusies gandrīz divu nedēļu garā Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolas dambretes nodaļas audzēkņu treniņu nometne 100 lauciņu dambretē, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Salacgrīvas novada pašvaldībā.

Tajā piedalījās sportisti no visām vecuma grupām. Nometnes galvenais uzdevums bija pēc iespējas labāk sagatavoties Eiropas čempionātam.

Katru dienu jaunie dambretisti risināja kombinācijas, mācījās atklātņu sistēmas, iedziļinājās vidusspēles milzīgo variantu mudžeklī, centās iegaumēt standartpozīcijas galotnēs un priecājās par katru veiksmīgi atrisināto etīdi. Tā pie dambretes galdiņa vidēji nācās pabūt 6 līdz 8 stundas. Neiztika arī bez fiziskām aktivitātēm – futbols, florbols, volejbols u.c.. Par garšīgām pusdienām liels paldies pienākas zemnieku saimniecībai "Vīganti" (īpašniece Lija Jokste). Tāpat pateicību pelnījusi Liepupes vidusskolas vadība par atvēlēto bāzi.

Nometnes ietvaros notika sacensības starp mūsu un Dobeles novada sporta skolu. Vispirms risinājās komandu mačs pie 14 galdiņiem. Ar 22 : 6 šoreiz pārāki izrādījās mūsējie. Pēc tam visi 28 dalībnieki sacentās kopējā turnīrā ar atsevišķu vērtējumu divās vecuma grupās. Vecākajā grupā meitenēm pārliecinoši pirmā bija Paula Gūtmane, bet trešā pozīcija tika Madarai Lindenbergai.

Zēniem otro un trešo vietu izdalīja Mareks Andreisons un Kristers Lapiņš.  Jaunākajā grupā meitenēm uzvaras lauri tika Elizabetei Norenbergai. Sudraba medaļu saņēma Sintija Malofeja. Šajā grupā zēniem, kā jau varēja prognozēt, pārliecinoša spēle un zelta medaļa Klāvam Norenbergam. Sudraba un bronzas godalgas attiecīgi Adrianam Podenskim un Mikam Magonem.

Pēc tam jaunie dambretisti devās uz Baltijas valstu jaunatnes sacensībām 100 lauciņu dambretē Tallinā. Arī šeit sacensības notika divās vecuma grupās. Jaunākajā grupā meitenēm par uzvarētāju kļuva Sintija Malofeja, bet bronzas medaļa Taīdai Kalniņai. Zēniem pārāks bija Klāvs Norenbergs, bet bronza Adrianam Podenskim. Vecākajā grupā meitenēm zelts Paulai Gūtmanei un bronza Madarai Lindenbergai. Arī zēniem šajā vecuma grupā tā paša kaluma medaļas mūsējiem – attiecīgi Marekam Andreisonam un Mārcim Magonem.

Nometnes dalībnieki piedalījās arī Rīgas atklātajā jaunatnes čempionātā 100 lauciņu dambretē. Tajā piedalījās arī 10 labākie Lietuvas jaunie dambretisti. Spēcīgajā konkurencē vecākajā grupā Paula tika pie bronzas medaļas. Labāk veicās mūsu jaunākajiem dalībniekiem. Tā zēniem pārliecinoša uzvara, zelta medaļa un tiesības piedalīties Rīgas atklātajā pieaugušo čempionātā tika Klāvam Norenbergam. Trešo vietu ieņēma septiņgadīgais Adrians Podenskis. Meitenēm zelta medaļa Elizabetei Norenbergai un bronzas godalga Sintijai Malofejai.

Nākamajā dienā notika Rīgas atklātais pieaugušo čempionāts. Tajā startēja 38 dalībnieki, tajā skaitā 2 lielmeistari un 14 sporta meistari. Klāvs Norenbergs ar cīņās rūdītajiem pretiniekiem cīnījās godam pretī liekot jaunības azartu un lielu cīņas sparu. Izcīnītas 5 uzvaras ir liels Klāva sasniegums. Vēl lielāka mācība no piedzīvotajiem 3 piedzīvotajiem zaudējumiem. Rezultātā 12.vieta šādā konkurencē ir ļoti augsts sasniegums. Jāatzīmē, ka aiz viņa palika 6 sporta meistari.

Paula Gūtmane, Madara Lindenberga, Elizabete un Klāvs Norenbergs Latvijas izlases sastāvā Tallinā jau uzsākuši startu Eiropas 17.jaunatnes čempionātā 100 lauciņu dambretē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)