Banner 980x90

Limbažu Lielezera pludmale pretendē uz Zilo Karogu 

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Limbažu Lielezera pludmale trešo gadu pēc kārtas pretendē uz Zilā Karoga iegūšanu, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Limbažu novada pašvaldībā.

Zilais Karogs ir pasaules populārākais tūrisma ekosertifikāts. Lai iegūtu Zilā Karoga balvu, peldvietai ir jāatbilst divdesmit deviņiem kritērijiem. Kritēriji ir sadalīti četrās grupās - vides izglītība un informācija, ūdens kvalitāte, apsaimniekošana un serviss, drošība.

Šogad starptautiskajam Zilā Karoga sertifikātam aprit jau 30 gadi un Latvija to atzīmē ar rekordlielu pretendentu skaitu. Latvijā uz Zilā Karoga saņemšanu 2017.gada sezonā pieteikumus iesniegušas 23 peldvietas un jahtu ostas.

Limbažu Lielezera pludmalē Zilais Karogs pirmo reizi tika pacelts 2015.gadā, bet 2016.gadā līdzās Zilajam karogam plīvoja arī "Piekrastes balvas" karogs, kas tiek piešķirts ņemot vērā iedzīvotāju balsojuma rezultātus par iemīļotāko peldvietu. Šogad Limbažu Lielezera pludmale uz Zilo karogu pretendē trešo reizi.

Lai pludmali izveidotu par drošu, pieejamu, tīru un iedzīvotājiem iemīļotu atpūtas vietu, pašvaldība un aģentūra "Alda" pludmales uzturēšanā un labiekārtošanā ik gadu iegulda ievērojamu darbu, kā arī papildina pludmalē pieejamo aktivitāšu klāstu. Gada siltākajos mēnešos pludmalē var uzspēlēt galda tenisu, iznomāt katamarānus, laivas, velosipēdus, nodoties pludmales volejbola spēlei.

Mazajiem pludmales apmeklētājiem ir iegādātas ūdens bumbas un izveidots rotaļu laukums, kurš šogad tiks papildināts ar jaunu rotaļu iekārtu - tīkla piramīdu. Peldēšanas ratiņkrēsls. Bet cilvēkiem ar kustību traucējumiem kopš 2015.gada pludmalē pieejams īpaši pielāgots peldēšanas ratiņkrēsls.

Savukārt ziemas sezonā, iestājoties atbilstošiem laika apstākļiem, bērniem pieejams ziemas ledus karuselis, slidot gribētājiem tiek ierīkota slidotava, bet slēpot gribētāji var iznomāt slēpju komplektu. Papildus tam, Lielezerā ik sezonu tiek organizētas makšķerēšanas sacensības, dažādi izglītojoši pasākumi u.c. aktivitātes.

Visu gadu pastaigām vai skriešanai pieejama Lielezera dabas taka. Tiesa, līdz februāra vidum notiek tilta pār Donaviņas upi pārbūves darbi, līdz ar to taka šobrīd pieejama tikai līdz upei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)