Banner 980x90

"Aloja-Starkelsen" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pieaug par 16,2%

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Kartupeļu cietes ražotāja SIA "Aloja-Starkelsen" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.septembra līdz 2016.gada 31.augustam, strādāja ar 7,621 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 16,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās par 20,8% - līdz 287 850 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Aloja-Starkelsen" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pamatā pieaudzis saistībā ar bioloģiskās kartupeļu cietes pārdošanas apmēru kāpumu, kā arī plaša patēriņa produktu realizācijas pieaugumu Zviedrijā.

Pagājušajā finanšu gadā "Aloja-Starkelsen" iegādājās jaunus pamatlīdzekļus un renovēja esošos, lai paaugstinātu ražošanas efektivitāti, samazinātu enerģijas patēriņu un uzlabotu produktu kvalitatīvos rādītājus. Šīs aktivitātes ir veiktas, izmantojot Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļus.

"Aloja-Starkelsen" vadība norāda, ka nākotnē kompānija plāno iespējami saglabāt esošos klientus un turpināt piesaistīt jaunus klientus, optimizēt produktu ražošanas un pārdošanas izmaksas, attīstīt jaunus plaša patēriņa produktus ar dažādiem zīmoliem, kā arī izskatīt iespējas piesaistīt ES fondu līdzekļus uzņēmuma produktu glabāšanas kapacitātes palielināšanai un jaunu bioloģisku pārtikas produktu izejvielu ražošanai.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Aloja-Starkelsen" iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2014.gada 1.septembra līdz 2015.gada 31.augustam, strādāja ar 6,56 miljonu eiro apgrozījumu un 238 203 eiro peļņu.

"Aloja-Starkelsen" ir dibināts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 259 131 eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir pieder Zviedrijas kompānija "Sveriges Starkelseproducenter, forening" (97,93%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)