Banner 980x90

Salacgrīvā notiks Trešais Reņģēdāju festivāls

Daugavpils, 18.maijs, LETA. Piektdien, 19.maijā, Salacgrīvā, Ostmalas laukumā norisināsies Trešais Reņģēdāju festivāls, aģentūru LETA informēja festivāla satura organizators Dzintris Kolāts.

Pasākums sāksies plkst.10 no rīta un ilgs līdz nākamās dienas rītam.

Trešā Reņģēdāju festivāla pamata uzstādījums paliek nemainīgs – celt godā pavasara reņģi, reņģu ķērājus un Reņģēdājus. Krastā brauks zvejas vīri un smels gribētājiem reņģes tieši no laivām. Programmā šogad plaša reņģu un citu zivju izēšanās pie koka galdiem Salacgrīvas ostmalā. Reņģu pavāru konkursā šoreiz piedalās ģimenes nevis glauno restorānu pavāri.

Festivāla šī gada devīze – Reņģēdāji – amata meistari. Festivāla gaitā darbosies mūrnieku, koka meistaru, jumtu licēju, zāles pļāvēju un trimmeru, maizes cepšanas un citas publiskas darbnīcas. Interesenti varēs aplūkot retro motociklu "Jawa", mobilo izstādi, kā arī zvejnieka Andra Skujas jaunradītās gleznas.

Turpat blakus darbosies "Rakaru murdiņš", kur bērni visu dienu varēs droši spēlēties, dziedāt, zīmēt un rakaroties, kamēr lielie kārtos lielās lietas. Bērnu svētku ietvaros no plkst.11 līdz 12 visa lielā skatuve būs atvēlēta mazajiem.

Festivāla sportiskajā daļā šoreiz paredzēts "skrējiens uz bodi" – gar jūras krastu no Salacgrīvas līdz Kuivižiem un atpakaļ. Miesas stiprinieki varēs samērot spēkus svaru bumbu celšanā un virves vilkšanā.

Norisi caurvīs pašdarbības kolektīvu – dziedātāju, dejotāju, muzikantu un kumēdiņu rādītāju priekšnesumi. Notikumus vietējā dialektā komentēs Svētciema un Salacgrīvas sievas, nelaižot garām bargas kritikas iespēju. Savus iekarotājus gaidīs Umurkumurs.

Visu dienu turpināsies arī plaša zivju, garšvielu, eļļu, etiķu kā arī amatniecības darinājumu tirgošana.

Vakarpusē, pēc balvu un reņģu sadalīšanas, koncertu sniegs kapela "Zeļļi", zaļumballi spēlēs pašmāju "Avārijas Brigāde" un "Vēja muzikanti".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)