Banner 980x90

SIA "Mikrocentrs" – Olympus OM-D fotoaparāti, Olympus diktofoni, Manfrotto statīvi

Tālajā 1972. gadā aizsākās stāsts, kura jaunākajās lappusēs šodien gozējas Olympus  OM-D fotoaparāti. Pirms 47 gadiem Olympus galvenais dizainers Yoshihisa Maitani pasauli iepazīstināja ar savu leģendāro Olympus OM-1 fotoaparātu. 

Olympus  OM-D fotoaparāti

Tālajā 1972. gadā aizsākās stāsts, kura jaunākajās lappusēs šodien gozējas Olympus  OM-D fotoaparāti. Pirms 47 gadiem Olympus galvenais dizainers Yoshihisa Maitani pasauli iepazīstināja ar savu leģendāro Olympus OM-1 fotoaparātu. Tolaik nevienam nebija ne jausmas, ka šī leģenda turpināsies daudzus gadus līdz pat mūsu dienām. Tā bija sākusies ražotāju cīņa par mazākiem, vieglākiem, bet ne mazāk jaudīgiem fotoaparātiem. Pēkšņi Olympus ražoja tikpat labus un kvalitatīvus SLR fotoaparātus, kas svēra tikai pusi no, piemēram, Nikon svara. Šodien OM jeb Olympus Maitani ir kļuvis par OM-D. Burts D nosaukumā ir nodeva digitālajam laikmetam fotogrāfijā, pārstāvot vārdu digital, bet Maitani gars joprojām ir klātesošs visos Olympus OM-D fotoaparātos. Olympus OM-D ir Olympus visaugstākās raudzes fotoaparātu sērija, kurā apvienots stils, jaunākās tehnoloģijas un nebijušas iespējas. Tas viss ir iekļauts kompaktā un vieglā fotoaparāta korpusā.

Ilgu laiku spoguļkameras jeb SLR bija sinonīms vārdiem vislabākie fotoaparāti. Šodien, kā jau viss, arī šī joma strauji mainās. Spoguļi vairs nav vajadzīgi, jo attēls, gaismai izejot caur objektīvu, tiek veidots elektroniski. Tas rada jaunas, nebijušas iespējas – fotoaparāti var būt vēl vieglāki, kompaktāki un ātrdarbīgāki. Skatu meklētājā jau pirms fotografēšanas var redzēt to, kas tiks nofotografēts. Olympus kopā ar Panasonic bija pirmie, kas 2008./2009. gadā prezentēja pirmos bezspoguļa (mirorless) fotoaparātus. Šodien jau visi nopietnākie fotoaparātu ražotāji ir pievienojušies šim pulciņam, pat Canon un Nikon, kuriem atvadas no spoguļkamerām prasīja visilgāko laiku.

Olympus OM-D ir Olympus bezspoguļa fotoaparāti, kurus vieno piederība Mikro četru trešdaļu (Micro Four Thirds jeb MFT) sistēmai, kas savukārt nozīmē to, ka visi MFT sistēmas objektīvi, pat no dažādiem ražotājiem, ir savietojami savā starpā. Olympus OM-D fotoaparāti nav tikai skaists dizains vai kompakts izmērs, tas ir jaudīgs foto rīks. Korpusā iebūvētā 5 asu attēla stabilizācija, zibenīgs autofokuss, 4K video, Wi-Fi – tie ir tikai daži parametri, kas padara šo fotoaparātu par foto monstru.

SIA "Mikrocentrs" ir Olympus autorizētais Pro izplatītājs un ekskluzīvais partneris Latvijā, kas pilnvarots izplatīt Olympus Pro klases OM-D fotoaparātus, to aprīkojumu, kā arī īstenot garantijas un pēc garantijas servisu. "Mikrocentrs" interneta veikalā pieejami arī ūdensizturīgie Olympus fotoaparāti zemūdens fotogrāfiem. 

Lasiet vairāk: www.mikrocentrs.com

Olympus diktofoni

Kad nepieciešams kvalitatīvi un ērti veikt audioierakstus, Olympus diktofoni ir parocīgākie rīki gan amatieriem, gan profesionāļiem. Diktofonu pielietošanas lauks ir ļoti plašs – sākot ar lekciju ierakstiem visiem, kas mācās, un beidzot ar tiem, kas vēlas iegūt visaugstākās klases mūzikas ierakstu.

Viens no populārākajiem Olympus diktofoniem – Olympus DM-720 ir aprīkots ar TRESMIC 3 mikrofonu sistēmu, kas pieejama tikai augstākā līmeņa OLYMPUS diktofoniem. Tā ļauj veikt ļoti precīzu stereo skaņas ierakstu, jo izmanto divus pozicionētos mikrofonus, lai kvalitatīvi ierakstītu stereo skaņu, un trešo, daudzvirzienu centrālo mikrofonu, kas uztver zemākas frekvences basa skaņas. Tas palielina frekvenču diapazonu no 20Hz līdz 20kHz, sasniedzot dabisku stereo efektu. Gandrīz visi Olympus diktofoni ir aprīkoti ar iebūvēto USB spraudni, kas atvieglo diktofona pieslēgšanu datoram, neizmantojot vadus.

Augstākās kvalitātes mūzikas ierakstiem piemērots būs modelis Olympus LS-P1, kas atbalsta lineārā PCM ierakstu līdz pat 24 bitiem un iztveršanas frekvenci līdz 96 kHz, tā ievērojami pārspējot CD kvalitātes ierakstus ar 44.1kHz/16 bitiem. Ja izvēlas šo kvantēšanas soli un iztveršanas frekvenci, var izveidot CD ar saviem ierakstiem.

Tiem, kas vēlas kompaktu ierīci, piemērotākais būs pildspalvas izmēra diktofons. Lai droši tvertu lietotāja balsi un apkārtējo skaņu, ierīcei atrodoties krekla vai uzvalka kabatā, diktofons VP-10 ir aprīkots ar universāliem jeb daudzvirzienu stereo mikrofoniem. Unikālā Olympus audio diktofona tehnoloģija automātiski nosaka atšķirību starp balsi un čaboņas troksni, efektīvi slāpējot tikai nevēlamo skaņu. Tas nozīmē, ka troksnis, kas rodas, veicot ierakstu, diktofonam atrodoties kabatā, tiek maksimāli samazināts, iegūstot skaidru ierakstu. Turklāt tas ir aprīkots ar ērtu REC slēdzi un iebūvētu USB savienotāju.

SIA "Mikrocentrs" ir Olympus autorizētais Pro izplatītājs un ekskluzīvais partneris Latvijā, kas pilnvarots izplatīt Olympus Pro klases diktofonus, to aprīkojumu, kā arī veikt garantijas un pēc garantijas servisu.

Lasiet vairāk: www.mikrocentrs.com

Manfrotto statīvi

Manfrotto ir viens no pasaules vadošajiem foto un video statīvu ražotājiem ar vairākām rūpnīcām Itālijā, netālu no Venēcijas. Manfrotto  statīvi ir ieguvuši plašu atzinību ar savu izturību un inovatīvajiem risinājumiem. Piemēram, jaunais Manfrotto Befree Advanced Carbon statīvs ir jaudīgs, ar 8 kg maksimālo kravnesību, kompakts – tikai 41 cm saliktā veidā un viegls – tikai 1.25 kg. Statīvs ir aprīkots ar  Manfrotto jauno uzlaboto 494 lodveida galvu, kuras unikālā ātrās maiņas plate nodrošina vienlaicīgu savietojamību ar pasaulē izplatītākajiem ātrās maiņas plašu standartiem: Manfrotto RC2 un gandrīz visām  Arca-swiss veida galvām.

Manfrotto statīvi nav vienīgās šī zīmola izstrādājumi, kas izpelnījušās lielu popularitāti profesionāļu vidū. Ražotāja preču klāstā ir arī statīvi foto un video studiju aprīkojumam, somas, foto filtri un dažādi aksesuāri. SIA "Mikrocentrs" ir Manfrotto autorizētais Pro izplatītājs un ekskluzīvais partneris Latvijā, kas pilnvarots izplatīt visplašākā spektra Manfrotto preces.

Lasiet vairāk: www.mikrocentrs.com

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)