Banner 980x90

Šonedēļ notiks Pasaules latviešu klaidoņu brālības ikgadējais saiets

Avots: Alojas novada pašvaldība

Piektdien, 12.jūnijā, Alojas kultūras namā un Alojas pagasta Ungurpils ezera krastā ar Alojas novada pašvaldības atbalstu, piedaloties novada iedzīvotājiem, notiks ikgadējais Pasaules latviešu klaidoņu brālības saiets. Šī gada pasākuma devīze - Pasaules salas latviešu klaidoņu acīm.

Saieta pirmā daļa notiks Alojas kultūras namā plkst.19.00 un tā sāksies ar izdevniecības "Jumava" jaunās grāmatas "Ar pasaules garšu mutē" prezentāciju. Grāmatu veidojis autoru kolektīvs – brālības biedri – Valdis Brants, Māris Gailis, Juris Lorencs, Andis Pikāns, Harijs Sils, Mārtiņš Sirmais, Bruno Šulcs, Pēteris Strubergs un Juris Visockis, un tā turpina popularitāti iemantojošo Latviešu klaidoņu stāstu sēriju. Būs iespēja iegādāties arī citas izdevniecības Jumava grāmatas.

Turpinājumā saieta dalībniekus iepazīstinās ar akadēmiska rakstura informāciju par pasaules salu veidošanās vēsturi, izvietojumu, skaitu, lielumu (LU ģeogrāfijas fakultātes pārstāvja priekšlasījums), pēc tam sekos brālības biedru – aktīvu ceļotāju stāstījumi par iespaidiem, kas gūti, apmeklējot kādu pasaules salu. Stāstījumus vizuāli papildinās slaidu un suvenīru demonstrācija. Stāstījumu kaleidoskopā piedalīsies Māris Puķītis par Tobago, Jānis Vaišļa par Franču Polinēziju un Vanuatu, Ēriks Veits par Kubu, Mārtiņš Šics par Papua – Jaungvineju, Jānis Briedis un Evita Kristapsone par Havaju salām un citi ceļotāji. Iespējams, saieta dalībniekus ar savu stāstījumu iepriecinās arī leģendārā ceļojuma ar jahtu "Milda" apkārt pasaulei vadītājs Māris Gailis, kurš pabijis tik interesantās vietās kā Samoa, Sv. Helēnas, Seišelu, Robinsona Krūzo un Augšāmcelšanās salas. No ģeogrāfu skatījuma pasaules salas raksturos Latvijas Universitātes asociētasi profesors Ivars Strautnieks.

"Kladoņi 2015", pieminot šopavasar aizsaulē aizgājušo ceļotāju un novadnieku Džeimsu Krogzemi, plkst.18.15 Alojas kultūras nama lielajā zālē demonstrēs režisora Anša Epnera dokumentālo filmu "Atvadas no "Klaidoņa"(2001.)

Saieta otrā daļa sāksies ap plkst.21.00 Ungurpils ezera krastā ar mielošanos no lielā zupas katla populārā šefpavāra un brālības biedra Mārtiņa Sirmā vadībā, un izklaides aktivitātēm – dažādi muzikāli priekšnesumi, tajā skaitā meditatīvā mūzika Aleksandra Rasaskrēsliņa izpildījumā, dejas, viktorīnas, pasaules klaidoņu dāvāto suvenīru izsole un sporta spēles starp klaidoņu brālības un Alojas novada komandām.

Būs iespēja apskatīt motociklu, ar kuru veikts ceļš no Rīgas līdz Melburnai un tikties ar ekspedīcijas dalībnieku Jāni Kļaviņu.

Ja paveiksies, saieta dalībnieki varēs vērot peldošo salu parādi ezerā.

Saiets noslēgsies ar zaļumballi ezera krastā grupas "Abulmalas retro kapela" pavadījumā. Darbosies "Mieriņa bufete. Ieeja abās pasākuma daļās bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)