Banner 980x90

Staiceles bibliotēkā viesojās baskāju skrējējs Edgars Rencis

Avots: Alojas novada pašvaldība

Ar basām kājām Staiceles pilsētas bibliotēkā viesojās baskāju skrējējs, Ginesa rekordists Edgars Rencis. Cilvēks, kurš par divām minūtēm uzlabojis iepriekšējo Ginesa rekordu piecu kilometru skrējienā ar basām kājām pa sniegu un ledu, pievarot šo distanci 21 minūtē un 28, 48 sekundēs.

Cilvēks, kurš ir Latvijas Universitātes (LU) Matemātikas un informātikas institūta vadošais pētnieks, LU docents.

Savā prezentācijā skrējējs atskatījās uz skriešanas treniņu pirmsākumiem, pirmajiem nopietniem rezultātiem, sevis pārbaudes skrējienu Rīga – Valmiera, kur 107 km noskrēja 10 stundās. Rencis pastāstīja, ka aktīvi sportojot, radušās mikro traumas, kuru rezultātā pievērsies baskāju skriešanai.

Sācis vasarā un, norūdot sevi, turpinājis arī ziemā. Sakrītot dažām dzīves situācijām, pieteicies labot iepriekšējo Ginesa pasaules rekordu skrējienā basām kājām pa sniegu un ledu. Izejot cauri visām Ginesa rekordu grāmatas prasībām, to arī 2015.gada 24.janvārī īstenojis. Rekordists atklāj, ka ceļš uz šo rezultātu nav bijis viegls, jo ilgstoša skriešana pa sniegu vai ledu prasa rūdīšanos un specifiskus treniņus, pieradinot pēdas pie aukstā un asā seguma. Trauksmainākais laiks ir bijis gaidot apstiprinājumu rekordam, kurš e–pastkastītē "ieripojis" pēc 12 nedēļām, 2015.gada 15.maijā.

Edgars Rencis ir nodibinājis arī Latvijas Baskāju skriešanas biedrību. Biedrību, kuras mērķis popularizēt baskāju dzīvesveidu Latvijā, informēt sabiedrību par veselīgu dzīvesveidu, kas saistīts ar dabisku sportošanu, veicināt veselīga dzīvesveida īstenošanu plašākā sabiedrībā un kopīgiem spēkiem paplašināt baskāju skriešanas kustību. Šobrīd biedrība jau apvieno 80 basās skriešanas entuziastus. Nu jau vairākus gadus pēc kārtas augustā organizē baskāju skrējienu gar jūru Mērsrags – Roja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)