Banner 980x90

Drošības apsvērumu dēļ niedru skulptūru festivāla norises vieta pārcelta uz Randu pļavām

Rīga, 26.febr., LETA. Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) drošības apsvērumu dēļ niedru skulptūru festivāla norises vietu pārcēlusi uz Salacgrīvas novada Randu pļavām, aģentūru LETA informēja DAP sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Rēna.

Festivāla norises datums, 2.marts, nav mainīts.

DAP Vidzemes reģionālās administrācijas vadītājs Rolands Auziņš skaidroja, ka saulaino un silto laika apstākļu dēļ ledus iepriekš plānotajā festivāla norises vietā nav pietiekami drošs liela dalībnieku skaita uzņemšanai, līdz ar to visas aktivitātes pārceltas uz dabas liegumu "Randu pļavas". Arī šajā vietā kā viens no biotopu apsaimniekošanas pasākumiem ir niedru pļaušana, taču šajā vietā dalībniekiem nav jāuzturas uz ūdenskrātuvju ledus.

DAP joprojām aicina interesentus līdz 28.februārim pieteikt divu līdz sešu cilvēku lielas komandas dalībai festivālā. Pieteikumi jāsūta uz e-pastu "ruta.zepa@daba.gov.lv" vai "janis.perle@daba.gov.lv", norādot komandas nosaukumu, dalībnieku skaitu un devīzi.

Katrai komandai organizatori ierādīs skulptūras veidošanas vietu un dos vairākas stundas savas idejas realizēšanai. Noslēgumā darbus vērtēs žūrija, apbalvojot gan lielākās, gan oriģinālākās skulptūras autorus. Dalībniekiem nepieciešama mačete vai krūmgriezis niedru nopļaušanai, šķēres un knaibles skulptūru veidošanai. Iespējams jau sagatavoties arī mājās, no dabīgiem materiāliem izgatavojot skulptūras karkasu.

Dabas liegums "Randu pļavas" dibināts jau 1962. gadā, lai aizsargātu piejūras pļavas un tajās atrodamās retās augu sugas. Šī ir arī nozīmīga ligzdojošo bridējputnu un ūdensputnu dzīvotne. Randu pļavās niedres sastopamas ļoti lielās platībās un tās jāpļauj, lai ar tām neaizaugtu bioloģiski vērtīgie zālāji, bet mitrainēs tiktu saglabāti putnu ligzdošanai labvēlīgi apstākļi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)