Banner 980x90

Dzīvniekiem arvien biežāk iekrītot akās, glābēji aicina īpašniekus parūpēties par to noslēgšanu

Rīga, 8.jūl., LETA. Zemju īpašniekiem būtu jārūpējas, lai viņu īpašumos esošās akas būtu noslēgtas, aicināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Glābēji gandrīz katru nedēļu dodas uz glābšanas darbiem, kuros nepieciešams palīdzēt dažādās akās iekritušiem dzīvniekiem. Aizvadītajā svētdienā pēc plkst.21 Neretas glābēji devās uz Zalvi, kur akā bija iekrituši trīs mazi stirnēni. Glābēji iekāpa akā un stirnēnus izcēla, bet aku aiztaisīja ciet ar dēļiem.

VUGD novērojis, ka šādas akas nereti atrodas nomaļās vietās un pļavās. Tās ir bīstamas ne tikai dzīvniekiem, bet arī cilvēkiem. Tāpēc VUGD aicina zemes īpašniekus un pašvaldības parūpēties par to, lai to īpašumā vai apsaimniekošanā esošās akas tiek aiztaisītas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)