Banner 980x90

Limbažu pilsētas svētkos notiks zīmēšanas akcija "Durvis uz B.B."

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 6.augustā, Limbažu pilsētas svētku laikā, Limbažu muzejā notiks zīmēšanas akcija "Durvis uz B.B.", ko vadīs Limbažu Mākslas skolas direktore, māksliniece Indra Laura Lazdiņa.

Kā pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Limbažu novada pašvaldībā, akcija tapusi biedrībai "Limbažu lauvas" sadarbojoties ar Limbažu mākslas skolu un Limbažu muzeju. Finansiālais atbalsts no Limbažu novada pašvaldības.

Šī gada sākumā Limbažu galvenajā bibliotēkā bija apskatāma novadnieka Borisa Bērziņa zīmējumu izstāde no Latvijas nacionālā mākslas muzeja kolekcijas. Turpinot apbrīnot novadnieka virtuozo zīmēšanas prasmi un atgādinot par Borisa Bērziņa fantastisko zīmētāja talantu, viņa pasaules uztveres un mākslinieciskās domāšanas savdabību, kas 1979.gadā tika arī starptautiski atzīta ar prēmiju Klīvlendas 4. starptautiskajā zīmējumu biennālē Midlsboro par zīmējumu "Brunči", zīmēšanas akcijā "Durvis uz B.B." galvenais tēls būs - brunči.

Borisa Bērziņa zīmējumu tēmas ir visdažādākās, visvienkāršākās, prozaiskākās, bet viņš šīs necilās tēmas prot pacelt, piešķirt tām īpašu nozīmi. Viņam ļoti svarīga ir forma, līniju vijīgie ritmi, ķermeņu un attēloto priekšmetu plastiskums, bet apakšā viņu tik ļoti interesējošai formai ir "stāsts", bieži ar ironijas pieskaņu. "Es gribu tīru mantu, tīru formu", tā teicis mākslinieks. Zīmējumi, izpildīti dažādās tehnikās – ar zīmuļi, ogli, spalvu un tušu, lodīšu pildspalvu, izsmeļoši atklāj mākslinieka domāšanas īpatnības un pacietīgo darbu. 

Boriss Bērziņš (1930 -2002) – viens no ievērojamākajiem un talantīgajiem Latvijas 20. gadsimta otrās puses māksliniekiem. Gleznotājs, zīmētājs dzimis 1930.gada 7.oktobrī Rīgā, bet ir arī mūsu novadnieks, jo bērnībā vasaras ir pavadījis Limbažos pie sava vectēva no tēva puses. Arī vēlāk Boriss Bērziņš daudz laika ir pavadījis savā īpašumā Limbažos, mājā un darbnīcā. Limbaži, Limbažu ainavas, Limbažu un apkārtnes cilvēki bieži redzami viņa darbos. Ar saviem darbiem viņš labprāt piedalījās Limbažu rajona mākslinieku rudens un pavasara kopizstādēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)