Banner 980x90

Limbažu skolniecei Vidzemes Augstskola pieškir specbalvu par zinātniski pētniecisko darbu

Foto: Twitter.com/ @Limbazu3vsk
Foto: Twitter.com/ @Limbazu3vsk
Vidzemes Augstskola (ViA) piešķir specbalvu divu starpdisciplināru pētījumu autoriem – jauniem un daudzsološiem pētniekiem, kuri savos pētījumos iekļāvuši kā eksakto, tā humanitāri-sociālo zinātņu elementus. Specbalvu saņēmusi arī Limbažu 3.vidusskolas skolniece Elizabete Krista Rebaine.

Kā pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja ViA zināšanu un tehnoloģiju centrā, Limbažu 3.vidusskolas 12.klases skolniece Elizabete Krista Rebaine izstrādājusi pētījumu Veselības zinātnes sekcijā "Kolorektālā vēža skrīningdiagnostikas  pacientu līdzestība Limbažu pilsētā". Viņa ieguvusi iespēju bez maksas piedalīties Vidzemes Augstskolas organizētajā 2016. gada Baltijas Starptautiskajā vasaras skolā.

Otra specbalva ir piešķirta Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas skolēniem Sabīnei Gailītei un Kristapam Naglim par Informātikas sekcijā izstrādāto darbu "Bezmaksas tīmekļa vietņu izstrādes rīki skolas literārā žurnāla-emuāra "Lira" izveidei tiešsaistē". Sabīne un Kristaps ir saņēmuši iespēju gada laikā izvēlēties un bez maksas apgūt jebkuru sev interesējošu un priekšzināšanām atbilstošu Vidzemes Augstskolas Atvērtās Universitātes studiju kursu.

Vidzemes reģiona skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konference norisinājās 18.martā Vidzemes Augstskolā un Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā. Tajā ar 98 darbu prezentācijām piedalījās 120 dalībnieki no 17 Vidzemes reģiona skolām. Konferences noslēgumā komisijas vērtējumā labākie darbi ieguva tiesības piedalīties konferences trešajā posmā - Latvijas 40.skolēnu zinātniskajā konferencē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)