Banner 980x90

Nākamnedēļ ieliks akmeni Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centra – bibliotēkas pamatos

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Piektdien, 18.martā Alojas novadā, Ungurpils ezera krastā, notiks Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centra-bibliotēkas "Sala" svinīgā pamatakmens likšanas ceremonija, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Ceremonijā aicināti piedalīties valsts pārvaldes un institūciju pārstāvji, sadarbības partneri, kaimiņu pašvaldību vadītāji, būvniecības nozares speciālisti, bibliotēku darbinieki, uzņēmēji un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Projekta īstenošanas beigu termiņš ir šī gada 31.decembris, taču ēka durvis vērs jau septembrī. Būvdarbu norisei pašvaldība aicina tiešsaistē sekot līdzi pašvaldības mājaslapas "www.aloja.lv" sadaļā "Kā top uzņēmējdarbības atbalsta centrs-bibliotēka "Sala"?".

Kā ziņots, Alojas novada dome noslēgusi līgumu ar SIA "Monum" par Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centra-bibliotēkas "Sala" būvniecību, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Projektu līdzfinansē Eiropas Ekonomiskās zonas finanšu instruments. Tā kopējās attiecināmās izmaksas ir 891 383 eiro, no tām Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta līdzfinansējums ir 664 610 eiro, Alojas novada domes līdzfinansējums - 226 773 eiro.

Centra būvniecība notiek atbilstoši zema enerģijas patēriņa ēkas standartiem, būvniecības procesā izmantojot videi draudzīgus būvniecības materiālus. Enerģiju ēkas apsildīšanai plānots nodrošināt, izmantojot atjaunojamo energoresursu tehnoloģijas - dziļurbuma siltumsūkni un saules kolektorus.

Projekta īstenošanas rezultātā tiks uzbūvēta jaunbūve ar kopējo apsildāmo platību 526,2 kvadrātmetri un veikta apkārtējās teritorijas labiekārtošana. Kā norāda pašvaldībā, projekta īstenošanas rezultātā tiks radīta uzņēmējdarbības atbalsta infrastruktūra, kas tiks izmantota pašreizējo un jaunu uzņēmumu attīstībai, vietējās sabiedrības aktivizēšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)