Banner 980x90

Limbažu novada ģimnāzija sacentīsies par iespēju iegūt 10 000 eiro

Limbažu novada ģimnāzijas nākotnes redzējums atzīts par vienu no desmit labākajiem Latvijā un piektdien, 6.maijā cīnīsies par galveno balvu – iespēju iegūt savai skolai Samsung tehnoloģijas 10 000 eiro vērtībā.

Limbažu novada ģimnāzijas skolotāji atzīst, ka pirms pārmaiņu projekta izstādes sapratuši, ka skolēni labi prot pielietot skolā iemācīto standartsituācijās, bet apjūk, kolīdz nākas pieiet situācijām radoši. Tāpēc programmas "Samsung Skola nākotnei" komanda – direktore Gunta Lāce, latviešu un angļu valodas skolotāja Zane Kalniņa, matemātikas un informātikas skolotāja Ieva Rukšāne, latviešu valodas un literatūras skolotāja Velga Kalēja – izdomāja problēmas risinājumu, izmantojot Limbažos pieejamos resursus.

Tagad skolēniem ir iespēja apgūt jauno ārpus skolas sienām – bioloģijas stunda var notikt pētot kukaiņus un augus Lielezera krastā, datus var meklēt ražošanas procesā Lielezera maiznīcā, mākslas stundas – pārzīmējot Andra Eglīša gleznas un rakstot par tām recenzijas. Šīs un citas praktiskās aktivitātes palīdz bērniem sasaistīt teorētiskās zināšanas ar reālo dzīvi.

"Fantastisks izjūtu kokteilis - no nedrošības, saprotot kādu izaicinājumu esam pieņēmuši, līdz priekam par to, cik aizrautīgi un lieliski ir skolēni, ja dara lietas, kuras ir interesantas, jēdzīgas un patiesi izglītojošas. Bet pāri visam - komandas nozīmīgums un spēks. Mēs piedalītos "Samsung Skola nākotnei" programmā vēlreiz, ja varētu," atzīst skolas komanda.

Skolu izstrādātos pārmaiņu projektus vērtēja kompetenta žūrija tās vadītājas - skolotājas un bijušās Izglītības un zinātnes ministres - Mārītes Seiles vadībā.

"Latvijas izglītības sistēmas lielākā vērtība ir tie skolotāji un skolu vadītāji, kuri arvien seko jaunumiem Latvijā un pasaulē un nepārtraukti pilnveido mācību metodes, sadarbības formas un skolas vidi, lai nodrošinātu skolēniem labāko iespējamo mācību vidi. Vidi, kur bērni ne tikai apgūst zināšanas, bet mācās tās izmantot praktiski, sasaistot ar ikdienas dzīvi un sadarbojoties ar citiem skolēniem un pieaugušajiem. Tikai skolotāji, kas paši ir aktīvi, aizrautīgi, zinātkāri un gatavi mācīties un mainīties, var šādas īpašības attīstīt skolēnos," uzskata Mārīte Seile.

Viņa atzinīgi vērtē šādas privāto uzņēmumu ilgtermiņa iniciatīvas kā "Samsung Skola nākotnei", kas palīdz skolotājiem un motivē darboties aktīvāk.

"Samsung Skola nākotnei" programmas noslēguma pasākums notiks piektdien, 6.maijā LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Rīgā.

Finālā sacentīsies skolas no Baltinavas, Grundzāles, Jelgavas, Limbažiem, Preiļiem, Rīgas, Tukuma, Valmieras un Ventspils. Pasākumā piedalīsies LR Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, "Samsung Electronics Baltics" prezidents Filips Čois, skolu mentori un citi izglītības jomas entuziasti. 

Papildu informācija: Līga Bite "Samsung Skola nākotnei" programmas vadītāja Baltijā E-pasts: l.bite@partner.samsung.com Tel: 29109944 www.skolanakotnei.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)