Banner 980x90

Aizliegta priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana

Latvijā piektdien un sestdien, 1.jūnijā, pašvaldību vēlēšanu dienā, ir aizliegta priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja KNAB.

Priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana ir aizliegta televīzijā, radio programmās un raidījumos, publiskās lietošanas ārtelpās (laukumos, skvēros, parkos, uz ielām, ceļiem, tiltiem, tuneļiem) un iekštelpās, preses izdevumos, internetā un valsts un pašvaldību institūcijās un kapitālsabiedrībās, kurās valstij vai pašvaldībai pieder vairāk nekā 50% kapitāla daļu (akciju).

Policijas pienākums ir pārbaudīt jebkurus faktus vai ziņas par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas izvietošanas pārkāpumiem. Ja tiek novērots, ka 31.maijā un 1.jūnijā netiek ievēroti priekšvēlēšanu aģitācijas aizliegumi, aicinām par šādiem gadījumiem informēt policiju. Gadījumos, ja iedzīvotāju rīcībā ir kāda informācija par iespējamu balsu pirkšanu, aicinām vērsties tuvākajā policijas iecirknī, zvanīt uz tālruņa numuru 110 policijai vai 67208964 Drošības policijai, vai sūtīt e-pastu uz adresi dpdd@dp.gov.lv.

KNAB Priekšvēlēšanu periodā savas kompetences ietvaros kontrolē priekšvēlēšanu aģitācijas apmaksas ierobežojumu ievērošanu, kā arī ierobežojumu ievērošanu saistībā ar administratīvo resursu izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijas veikšanai.

Saskaņā ar likumā noteikto kārtību publiskot informāciju par konstatētajiem pārkāpumiem priekšvēlēšanu aģitācijā, kā arī par politisko partiju vai to apvienību deklarācijās konstatētajiem pārkāpumiem un pieņemtajiem lēmumiem KNAB ir tiesīgs pēc visu partiju iesniegto vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju pārbaužu pabeigšanas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)