Banner 980x90

Andris Teikmanis: pēc 4.maija mēs savā valstī sākām dzīvot kā brīvi cilvēki

Vakar (6.maijā) Eiropas nedēļas ietvaros Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis viesojās Limbažos un Staicelē.
Tikšanās laikā Limbažu 1.vidusskolā un Eiropas Savienības Informācijas punktā Staiceles pilsētas bibliotēkā viņš uzsvēra, ka nedēļā un dienās, kas saistās ar Eiropas vārdu un divdesmit gadiem kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, īpaši svarīgi ir atcerēties, ka 20 atjaunotās neatkarības gadu stratēģiskā virzība bija Latvijas atgriešanās Eiropā.

Limbažu 1.vidusskolā kā viens no akcijas "Atpakaļ uz skolu" dalībniekiem valsts sekretārs akcentēja, ka "pēc 4.maija mēs savā valstī sākām dzīvot kā brīvi cilvēki un veidot savu valsti kā brīvi cilvēki." Kā būtisku ieguvumu līdz ar dalību Eiropas Savienībā un NATO valsts sekretārs minēja Latvijas spēju ietekmēt notiekošos procesus.

Nozīmīga diskusiju daļa bija veltīta Latvijas un Krievijas attiecībām, tajā skaitā ekonomikai. Andris Teikmanis uzsvēra, lai gan "Latvijas ekonomikā nozīmīga daļa ir Krievijai, mums jābūt tik gudriem un jāiegaumē, ka visa tirdzniecība nevar būt tikai ar Krieviju." Viņš akcentēja, ka divas trešdaļas mūsu ārējās tirdzniecības ir ar Eiropas Savienības dalībvalstīm.
{baneris}
Savukārt tikšanās laikā Eiropas Savienības Informācijas punktā Staiceles pilsētas bibliotēkā īpaša uzmanība tika veltīta Latvijas suverenitātes jautājumiem pēc iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO, Latvijai kā pozitīvajam piemēram, cīnoties ar finanšu krīzi, Eiropas paplašināšanās jautājumiem, Latvijas un Krievijas attiecībām.

Gan Limbažos, gan Staicelē A.Teikmanis izpelnījās interesi kā viens no LPSR Augstākās Padomes deputātiem, kurš balsoja par Neatkarības deklarāciju, kā arī ar stāstījumu par darbību Latvijas Tautas frontē, vadot Rīgu pārmaiņu laikā, kā arī esot vēstnieka amatā Eiropas Padomē, Vācijā un Krievijā.

Eiropas nedēļas kulminācija būs 9.maijā ar Eiropas dienas svinībām Rīgā, Vērmanes dārzā. Arī akcija Atpakaļ uz skolu sniedz Eiropas nedēļā lielisku iespēju valsts pārvaldē un ES institūcijās strādājošajiem doties uz skolām, lai stāstītu jauniešiem par Eiropas Savienību un veicinātu viņu izpratni par to.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)