Banner 980x90

Atstādinātā slimnīcas "Ainaži" vadītāja: Ministrija gadiem zina par psihiatra trūkumu

Jelgava, 1.febr., LETA. Veselības ministrija (VM) jau gadiem zina, ka bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā "Ainaži" nepieciešams vēl viens bērnu psihiatrs, aģentūrai LETA apgalvoja atstādinātā ārstniecības iestādes vadītāja Ilona Balode.

Komentējot Tiesībsarga Jura Jansona pausto, ka viens no slimnīcas pārkāpumiem ir pietiekama ārstu skaita nenodrošināšana, Balode stāstīja, ka lielākā problēma ārstniecības iestādē ir bērnu psihiatra trūkums.

"Katru gadu es par to esmu ziņojusi. Ministrija to gadiem zina," pauda slimnīcas vadītāja.

Balode uzskata, ka lielākais šķērslis speciālista piesaistīšanai nav atalgojums, bet gan attālums no Rīgas.

"Jūs brauktu no Rīgas uz Salacgrīvu strādāt? Kur jūs liktu savus ģimenes locekļus, ja te darba nav?" jautāja viņa.

"Ainažu" mājaslapā publicētā informācija, ka psihiatram par vienu slodzi piedāvātais atalgojums ir 1065 eiro pirms nodokļu nomaksas. Savukārt ergoterapeitam tiek piedāvāta 777 eiro alga. Balode skaidroja, ka slimnīcai nepieciešams arī logopēds.

Savukārt ar jaunāko medicīnisko personālu ārstniecības iestāde esot nodrošināta. Kopumā slimnīcā ir 87 darbinieki un apmēram puse no tiem ir sanitāri, māsu palīgi un māsas.

"Māsas strādā arī citās slimnīcās, un es zinu, ka mūsu algas ir lielākas nekā citur. Es nevaru pieņemt jaunāko personālu katram pacientam. Ja ir 80 pacienti, nevar būt arī 80 māsas," Balode ir pārliecināta, ka jaunākā medicīniskā personāla nodrošinājums iestādē ir pietiekams.

Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā Balodes deklarācija liecina, ka 2016.gadā viņas atalgojums VSIA "Bērnu psihoneiroloģiskā slimnīca "Ainaži" bija 26 749 eiro.

Jau vēstīts, ka Jansons kā vienu no pārkāpumiem Ainažos minēja pietiekamu ārstu skaita nenodrošināšanu. Slimnīcā ir 80 gultasvietas, un pārbaudes laikā bija 74 pacienti, taču iestādē strādāja tikai viens psihiatrs, bet nakts dežuranta nebija vispār.

Arī Veselības inspekcijas direktore Indra Dreika trešdien preses konferencē skaidroja, ka pārkāpumi varētu būt saistīti ar ārstu un medicīnas personāla trūkumu. Savukārt VM valsts sekretāra vietniece Daina Mūrmane-Umbraško teica, ka patlaban darbam slimnīcā "Ainaži" piesaistīti speciālisti no Rīgas, turklāt ministrija darīs visu savu iespēju robežās, lai slimnīcai piesaistītu nepieciešamo personālu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)