Banner 980x90

Ausekļa Limbažu teātra "No saldenās pudeles" izrādīs Valmierā

Ceturtdien, 11.jūlijā, plkst.19.00 Valmieras pilsdrupu estrādē tiks demonstrēta Ausekļa Limbažu amatieru teātra izrāde "No saldenās pudeles", kas tapusi pēc Rūdolfa Blaumaņa lugas motīviem, pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Justīne Deičmane.

Izrādes režisore - Inta Kalniņa.

Rūdolfa Blaumaņa luga "No saldenās pudeles" ir jaunākais teātra iestudējums, ko nupat teātris spēlēja XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku laikā Vērmanes dārzā. Luga ir par mīlestību "Ezerlauku" mājās, kur sievietes vada saimniecību, pieņem lēmumus un izvēlas vīrus, kamēr galvenie tenkotāji un intrigu vērpēji ir vīrieši. Bezgala latvisks ir godīgā un strādīgā Mārtiņa domu gājiens - labāk ļaut, lai mīļoto meiteni paņem cits, nekā runāt par savām jūtām, labāk aiziet no darba un labām mājām pašam nekā apklusināt gaisa jaucēju Krišu. Lai veiksmīgāk parādītu Blaumaņa sieviešu tēlu spēku, šajā izrādē katru sieviešu lomu spēlē trīs aktrises.

Ausekļa Limbažu amatieru teātris ir viens no vecākajiem Latvijā. Pirms 129 gadiem Limbažu saviesīgā biedrībā izveidojās trupa, kas 1884.gada 16.decembrī parādīja divas mazas lugas, bet jau 1887.gada vasarā izrādīja Alunāna "Džonu Neilandu". Teātris piedalās konkursos un skatēs, un šobrīd tas ir viens no atzītākajiem amatieru teātriem Latvijā.

Tā kā pasākums notiek brīvdabas estrādē, kur vietu skaits ir ierobežots, apmeklētāji drošības labad ir aicināti ņemt līdzi segas, uz kurām apsēsties. Lietus gadījumā izrāde notiks Valmieras Kultūras centrā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)