Banner 980x90

"Brīvais vilnis" negrasās samazināt ražošanu Kazahstānas noteiktā embargo dēļ

Lai gan Kazahstāna paziņojusi par Latvijas zivju konservu importa aizliegumu, tas neietekmēs zivju pārstrādes uzņēmums AS "Brīvais vilnis" šā gada ražošanas plānus, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Paziņojumā teikts, ka uzņēmuma tirgus daļa Kazahstānā bija mazāka par 10% no kopējā ražošanas apjoma, līdz ar to "Brīvais vilnis" neplāno mainīt 2015.gada ražošanas plānu šī aizlieguma dēļ.

Kā ziņots, Kazahstāna nolēmusi pievienoties jūnija sākumā noteiktajam Krievijas aizliegumam ievest zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas. Šāds lēmums esot pieņemts, kad Kazahstānas speciālisti iepazinušies ar "Rosseļhoznadzor" ekspertu atzinumiem par maijā veiktajām pārbaudēm Latvijas un Igaunijas uzņēmumos, kuru laikā atklāti Eirāzijas Ekonomiskās savienības veterinārsanitāro prasību pārkāpumi attiecībā uz benzopirēna un citu bīstamu un kaitīgu vielu klātbūtni.

Saskaņā ar Zemkopības ministrijas datiem Kazahstāna pērn Latvijas kopējā zivju produkcijas eksporta apjomā ieņēma 2% jeb 2028 tonnas 1,2 miljonu eiro vērtībā.

"Brīvais vilnis" pagājušajā gadā strādājis ar 12,77 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 8% kritums salīdzinājumā ar 14,09 miljonu apgrozījumu iepriekšējā gadā. Uzņēmuma peļņa samazinājusies līdz 257 010 eiro salīdzinājumā ar 621 937 eiro iepriekšējā gadā.

Pagājušajā gadā saražoti 22,5 miljoni kārbu dažāda sortimenta zivju konservu, tai skaitā desmit miljoni kārbu bija šprotes. Pārdoti 22,4 miljoni kārbu par 12,8 miljoniem eiro.

Jau vēstīts, ka 2014.gada decembrī par "Brīvā viļņa" 49,97% akciju īpašnieku kļuvis Valērija Belokoņa uzņēmums SIA "Baltic Finance&Capital", kurš tās iegādājies no cita uzņēmējam piederoša uzņēmuma - SIA "Brīvais vilnis Company", liecina paziņojums "Nasdaq Riga".

2013.gada 6.februārī AS "Brīvais vilnis" līdzīpašnieku SIA "A Corporation", kam pieder 40,9% uzņēmuma akciju, iegādājies Valērija Belokoņa brālis Vilorijs Belokoņs. Līdz ar "A Corporation" pamatkapitāla iegūšanu Vilorijam Belokoņam un Valērijam Belokoņam kopā netieši pieder vairāk par 50% jeb 90,85% no balsstiesībām "Brīvajā vilnī".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)