Banner 980x90

Cēsu ielā 17 siltums ir tikai vienā mājas pusē

Cēsu ielas 17 iedzīvotāji jau gadiem cīnoties ar dažādām mājas problēmām, taču šogad lielākās liksta sagādā siltums, proti, pusei mājas tas ir pusei nē, vēsta laikraksts "Auseklis".

Minētajai ēkai siltums pieslēgts jau septembra beigās, taču silti dzīvokļi ir tikai vienā mājas pusē. Dzīvokļos pagalma pusē ir karsts, bet Cēsu ielas pusē dzīvojošie salst, jo siltums līdz viņiem neatcirkulē.

SIA "Namsaimnieks" vadītājs Sandejs Pukšto laikrakstam atzina, ka māja celta galdniecības vajadzībām, tāpēc ēkas iekšējā apkures sistēma ir tāda, kāda ir. Tad salika starpsienas un izveidoja kopmītnes, atstājot iepriekšējo apkures sistēmu. Tā nav tāda, lai siltumu varētu vienmērīgi sadalīt pa visu māju.

Pirmajiem dzīvokļiem pie ievada ir silts, bet katrā nākamajā kļūst aizvien vēsāks. Līdz šai apkures sezonai tas tik ļoti nav izjusts, jo siltumskaitītāja nebija, un cilvēki maksāja apkures tarifu, kas noteikts par kvadrātmetru. Tas gan arī nebija nekāds mazais pēdējā gadā 1,30 Ls/m2, bet bija silti. Nu uzstādīts skaitītājs, un, tā kā jāmaksā pēc patērētā, siltumpadevi samazina, tādēļ arī daļā dzīvokļu ir auksti. Un tajā pašā laikā rēķins ir krietni lielāks nekā iepriekš novembrī tas bija 1,95 Ls/m2.

Ta kā mājai ir uzkrājies 600 latu parāds, Pukšto "Auseklim" atklāja, ka visticamāk mājas iemītnieki uzlabojumus šosezon nesagaidīs.

Limbažu pilsētas un pašvaldības īpašuma apsaimniekošanas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Leons Raitis Gerķis, laikrakstam norādīja, ka iedzīvotāji var rakstīt vēstuli pašvaldībai, kur izklāstītu problēmu. Tapat, viņaprāt, vajadzētu noorganizēt iedzīvotāju tikšanos ar "Namsaimnieka" vadību, lai mēģinātu rast risinājumu šai situācijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)