Banner 980x90

Cik droši ir ātrie kredīti internetā?

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Šobrīd populāri ātrie kredīti, ko ērti noformēt internetā. Turklāt tiem pieteikties var pat neizejot no mājas, vien dažu minūšu laikā. Taču nereti rodas jautājums – cik tie ir droši? 

Lai nerastos problēmas, svarīgi aizņemties pie licencēta aizdevēja. Tā ir garantija, ka kredītdevējs darbojas saskaņā ar Latvijas likumdošanu un tā darbību uzrauga Patērētāju Tiesību aizsardzības centrs (PTAC). 

Pirms kredīta noformēšanas rūpīgi jāizlasa līguma noteikumus, lai vēlāk nerastos lieki pārsteigumi. Aizdevēja izvēlē palīdzēs arī citu kredītņēmēju atsauksmes. 

Droši piedāvājumi atbildīgajiem
Atceries, ka kredīts jāatmaksā laikā. Ja radušies neparedzēti apstākļi un kredītu nav iespējams atmaksāt līgumā noteiktajā termiņā, pagarini atmaksas laiku. Svarīgi to darīt pirms līgumā noteiktā termiņa beigām. 

Lai kredīts patiešām attaisnotu uz to liktās cerības, aizņemies apdomīgi, rūpīgi izvērtējot savas iespējas aizdevumu atmaksāt noteiktajā laikā. 

Vairāki aizdevumu veidi – izvēlies piemērotāko!
Pateicoties plašajam nebanku kredītu tirgum, ikviens var izvēlēties sev piemērotāko risinājumu. Pieejami vairāki aizdevumu varianti:
- īstermiņa kredīti – tie noderīgi situācijās, kad radušies neparedzēti īstermiņa izdevumi, piemēram, mazliet pietrūkst līdz algai. Visbiežāk šie ātrie kredīti tiek izsniegti dažu simtu eiro apmērā, bet jāatmaksā 30 dienu laikā;
- ilgtermiņa aizdevumi – internetā ir iespēja aizņemties arī uz ilgāku laika posmu, tādā veidā saņemot lielāku naudas summu vērienīgāku ieceru īstenošanai;
- kredītlīnija – tā ir kā virtuāla kredītkarte, kas ļauj aizņemties iepriekš noteikta kredītlimita ietvaros;
- SMS kredīts – iespēja aizdevumu noformēt tikai ar vienas īsziņas starpniecību. Tas pieejams sākot ar otro aizņemšanās reizi. SMS kredīts ir ērta iespēja saņemt aizdevumu pat tad, kad nav pieejams dators ar interneta pieslēgumu;
- pirmais kredīts bez procentu maksas. Daudzu aizdevēju piedāvājumā laba iespēja jaunajiem klientiem – kredīts bez procentiem. Tas nozīmē, ka pēc noteiktā termiņa beigām būs jāatmaksā tikai, tik cik aizņēmies. 

Kā pieteikties kredītam?
Kad esi izvēlējies piemērotāko kredītu un drošu aizdevēju, kā arī izvērtējis savas iespējas, vari pieteikties kredītam. 
- Reģistrējies kredītdevēja mājaslapā, precīzi norādot savus personas datus, tostarp ienākumu līmeni. Lai arī var rasties vēlme norādīt lielāku ienākumu līmeni kā reālais, tomēr nepatiesas informācijas sniegšana ir kriminālpārkāpums.
- Veic reģistrācijas maksu, uz aizdevēja bankas kontu pārskaitot vienu eiro centu. Tas vajadzīgs drošības nolūkos, lai kredītdevējs varētu pārliecināties par norādīto datu precizitāti. Šī darbība jāveic tikai vienreiz.
- Pēc tam vari pieteikties aizdevumam, norādot vēlamo summu un atmaksas termiņu.
- Ja pieteikums tiek iesniegts aizdevēja darba laikā, tas tiek izskatīts dažu minūšu laikā.
- Pozitīva lēmuma gadījumā naudu savā bankas kontā saņemsi jau pavisam drīz.

Ātrie kredīti – mūsdienu prasībām atbilstošs un drošs risinājums, ja vien aizņemsies atbildīgi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)