Banner 980x90

Foto un video: Lāčplēša dienu Vidzemē godina ar vairākiem pasākumiem

Anita Gušča, Anna Kārkliņa/ Pilseta24.lv
Anita Gušča, Anna Kārkliņa/ Pilseta24.lv
Piektdien, 11.novembrī, visā Latvijā atzīmēja Lāčplēša dienu. Tostarp dažādi pasākumi notika arī vairākās vietās Vidzemē. 

Pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv piedāvā ielūkoties, kā Lāčplēša dienas svinības aizvadītas Valmierā, Cēsīs un Limbažos. 

Lāčplēša dienā Valmierā notika tradicionālais Lāpu gājiens no Rātslaukuma uz pilsētas Centra kapiem.

Savukārt Cēsīs Lāčplēša dienas pasākumi pulcēja tūkstošiem cēsnieku un pilsētas viesu. Klātesošie devās lāpu gājienā, pieminēja kritušos Cēsu Lejas kapos, kā arī piedalījās ierastajā tradīcijā – novietoja svecītes Latvijas formā uz Cēsu pils parka estrādes kāpnēm un vēroja cēsnieka Renāra Sproģa un "Kalvestudija" veidoto video projekciju uz Cēsu viduslaiku pils torņa, kas šogad vēstīja par Latvijas karoga pirmsākumiem tā dzimtenē, Cēsīs.

Arī Limbažos iedzīvotāji un pilsētas viesi pulcējās Lāpu gājienā, pieminot 1919.gada notikumus. Tāpat Lāčplēša dienā pilsētā no svecēm bija izveidotas vairākas latviskās spēka zīmes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)